Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Így felvehetem majd a vőlegény...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így felvehetem majd a vőlegényem nevét? Vagy nem szabad? :S

Figyelt kérdés
szóval ha a férj neve mondjuk Kovács Géza akkor a feleség az lehet Kovács Gézané Jolán? vagy csak tul buzgó a fantáziám és ilyen séma alapján nem vehetem fel a vőlegényem nevét?
2011. szept. 25. 15:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy te így ismered, de a személyijében nem így szerepel
2011. szept. 25. 16:27
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
De, így szerepel.
2011. szept. 25. 16:27
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem szerepelhet. Ezek a lehetőségek:

Névválasztási lehetőségek:

SZABÓ TÜNDE

KOVÁCS JÁNOS

MENYASSZONY LEHETŐSÉGEI:

Szabó Tünde

Kovácsné Szabó Tünde

Kovács Jánosné

Kovács Jánosné Szabó Tünde

Kovács-Szabó Tünde

vagy Szabó- Kovács Tünde

Kovács Tünde

VŐLEGÉNY LEHETŐSÉGEI:

Kovács János

Kovács-Szabó János

vagy Szabó-Kovács János

Szabó János

Névváltozás esetén az okmányokat (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, forgalmi engedély… stb.) kötelező cserélni. Ezt Magyarországon bármelyik okmányirodában meg lehet tenni

2011. szept. 25. 16:30
 14/17 anonim ***** válasza:
95%
De biztos a BM se tudja,hogy mit lehet. csak a barátnőd
2011. szept. 25. 16:31
 15/17 anonim ***** válasza:
55%

Ez a válasz 81%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:11

Szerintem ez meg egy nagyon maradi és érdekes gondolkodás. Nem a nevem határoz meg. Nyilván nem fogom elveszíteni a személyiségem, ha felveszem a párom nevét. Régen is így volt szokás, most csak változott a szokás, de nem azért, mert ez így tulajdont fejezne ki... jesszus. Hanem mert valami idióta kitalálta, hogy ha felveszi a férje neki, akkor olyan, mintha a tulajdona lenne. Az értelem sugárzik. Már olyan kérdés is felmerült itt, hogy hogyan kérje meg a kezét a lányzónak. Erre valami agyas már bele kötött, hogy a leszel a feleségem kérdés felsőbbrendűséget sugároz a férj részéről, és a tulajdonának tekinti a nőt. Kérdem én: ha a feleség mondja, hogy a férjem, az nem ugyan az, csak fordítva??? vagy a gyerekem, anyám, apám... stb. ez egy megnevezés. Az, hogy ha meg úgy veszi fel a nevét, hogy kovácsné nagy jolán, az szerintem megfelelő, de az is, ha kovács béláné lesz. nem a név a fontos, hanem a kapcsolat...

2011. szept. 26. 14:11
 16/17 A kérdező kommentje:

hát ezek szerint végleges magyarázatot majd csak az anyakönyvvezetőtől kapok:) de örülök hogy van rá példa aki felvehette így a nevét úgyhogy reménykedek.

a "tulajdonos" kommentelő észjárásával is egyet tudok érteni bizonyos szintig. de én ezt nem ugy tekintem hogy ha felveszem a nevét teljesen akkor " a tulajdona leszek" ez számomra azt jelenti hogy ő ugyanojan szinten tartozik hozzám (hiszen nekem adja a nevét) mint amennyire én tartozom ő hozzá, mivel én meg ugye felveszem. vagy másként felfoghatjuk ugyis. hogy ennyi erővel mért a nő a férj tulajdona?? mért nem ugy vesszük hogy a férfi a nő tualjdona mivel a nő birtokolja a nevét.

nem tudom ki mennyire jártas a mitológiában de például amikor Odüsszeusz azt mondja a küklopsznak hogy az ő neve senki. akkor azért nem mondja meg a nevét, mert régen ugy tartották hogy "aminek tudom a nevét, azt birtokolom" szoval ez alapján ha enyém a férjem neve, akkor ő hozzám tartozik, ő az enyém. és könyörgöm nem ez a házasság lényege?? hogy 2 emberből 1 pár lesz, egymáséi lesznek?

és nem utolsó sorban meg sem fordult például az én fejembe n hogy ne vegyem fel a nevét. ha valakinek bemutatkozok akkor azt szeretném hogy tudják: férjnél vagyok, és ő csak az enyém. ez egy olyan dolog hogy az én értékrendem szerint aki férjes asszony és esetleg már gyerekei vannak az révbe ért és szerintem ezzel sok ember van így szóval a nevemmel minnél jobban szeretném kiemelni, hogy igen én révbe értem: megtaláltam a férfit akivel nem letudom az életemet élni, hanem akinélkül nem akarom!

2011. szept. 26. 19:23
 17/17 anonim ***** válasza:
2011. szept. 28. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!