Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki adna nekem jópofa tippeket esküvöre? Min lehet spórolni?
jah, télleg, ezt elfelejtettem: lilike1123@hotmail.com
ide írhatsz!
ma 15:06
Akkor nagyon kezdj el keresgélni, mert általában nem szokták engedni bevinni italt és sütit. De talán sikerül olyan helyet találnod, ahol igen.
Leírom,mifelénk hogyan spórolnak a lagzin.
Kezdem azzal hogy az Alföldön vagyunk és ez egy falu,teljesen más a városiak "nagyzolós" lakodalmától!
A ruhákon (menyasszonyi,vőlegény) nem igazán spórolnak erre,igazából a menyasszony megadja a módját!A koszorúslányok saját maguknak állják a ruha költségeit,és nem igazán szokták a házasulandók megszegni,hogy milyen legyen a koszorúsok ruhája!
A lakodalom elött 1 héttel kb elkezdődik a szervezkedés.Mi itt falun,amikor lagzi van mindig összehívjuk a közeli rokonokat segítkezni.Gondolom tudjátok mire gondolok,például a csirkék,tyúkok levágása,húsok előkészítése,sütik sütése.Szóval erre-felé a kajáról mi gondoskodunk.
A menü általában tyúkhús leves csiga tésztával,marhapörkölt.Éjfélkor pedig frissensültek.A bográcsost is családon belül oldjuk meg,általában van erre válallkozó férfi/férfiak :) esetleg ismerőst vonunk be,akiről tudjuk hogy isteni marha pörit tud csinálni.
A felszolgálók is ismerősök,rokonok,akik ezt bevállalják.
A lakodalom helye mifelénk például egy középiskolai ebédlő,vagy művelődési ház.Eléggé olcsóbb ez a megoldás mint egy étterem lefoglalás...az italokat is egy elég sokan úgy csinálják hogy ha van egy kocsmáros,éttermes,vendéglátós barát,rokon,akárki :) akkor megbeszéljük vele hogy rendeljen le x mennyiségű üdítőt meg x mennyiségű italt,és ami nem lett felbontva a nagy napon,azt készséggel vissza is veszi.
Viszont ahogy írtam,a ruhákon,fodrászon,fényképészen nincs spórolás :D
Szóval egy értitek miért a falusi lakodalom az igazi :)
Mi is magunk szerveztük. Mi sokat tudtunk spórolni az italon. Nagykerből vettük, amit nem bontottunk fel, visszavihettük.
Pálinka csak házi volt! Apukám csináltatott az esküvőre jó pár litert, de kaptunk rokontól ajándékba is.
A meghívót is magunk csináltuk. Egy exkluzív meghívós oldalról koppintottuk és nyomdász meg informatikus barát megcsinálta. Fele annyiból jött ki,mintha rendeljük és gyönyörű lett.
Díszítést barátokkal magunk csináltuk. Megvettük az anyagot méteráru nagykerben, megkértünk 15 barátot és megcsináltuk. Mondjuk mi olyan helyen tartottuk a lagzit, ami eleve egy új, gyönyörű épület és nem kellett túldíszíteni. De pl. ismerősék nemrég maguk csinálták a fényfüggönyt. Mert az ugye tulajdonképpen nem más, mint organza alatt égősor. Ők vettek kínais fényhálót kettőt és arra rakták rá az anyagot. Én láttam az eredményt, nem mondtam volna meg,hogy nem dekoros csinálta. Amin szerintem nem érdemes spórolni az a ruhák, fotós, videós. De minél több mindent alkudjatok az étteremmel. A piát jó lenne,ha engedné bevinni, vagy legalább pár fajta töményet.
ma 15:12
Ha találtok olyan helyet, ahova be lehet vinni az italt, akkor az italok vásárlásánál kérdezzetek rá, hogy visszaveszik-e a felbontatlan üvegeket! Mert ha igen, akkor az is sokat jelent. Általában mindenki több italt vesz, hogy nehogy elfogyjon időközben, ha pedig visszaveszik a boltban, ami fel sem lett bontva, már kevesebbe kerül az egész. Nálunk így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!