Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell/illik esküvői meghívót küldenem/adnom nekik?
- egy barátnőmnek, aki már hónapokkal az esküvőm előtt kimegy dolgozni külföldre és emiatt nem tud jönni az esküvőmre?
- párom egyik ügyfele felajánlotta, hogy videózik az esküvőnkön (szakmabeli), neki?
- párom egyik beosztottja lenne nálunk a fotós, neki?
Én is gondoltam, hogy a barátnőmnek mindenképp kéne, csak szerintem nem fog elkészülni addigra a meghívó, míg ő kimegy... Utólag meg nem nézne ki hülyén? Elmondom neki, h akkor még nem volt kész, mikor elutazott, de félretettem neked is egyet. Ez korrekt így?
Azon meg már végülis úgysem múlik semmi, hogy 2db-bal több vagy sem, így akkor végülis fotósnak meg videósnak is lehet adni. Tényleg nem akarom, hogy sértődés legyen... Igazad van!
A barátnődnek mindenképpen, még akor is, ha nem készül el mielőt elutazik, illetve biztos, hogy nem tud azonnal hazautazni. Az ugyanis kedves emlék mindenkinek, aki érzlmileg kötődik hozzád. Tedd félre vagy küldd el postán a címre, amelynek megadására már "figyelmeztetheted", ha tényleg nagyon jó barátnőd.
- Ha a videos ellenszolgáltatásért vállalta, akkor nem fogja elvárni meghívó küldését, a megbízás, a megbeszélés az, amelynek alapján értesül az eseményről (a munkáról.)
- A beosztott más. Egy főnöknek illik érzékeltetnie a beosztottjával, hogy becsüli, jó viszonyban van vele, és a meghívó átadása - annak tartalma - Neki is kellemes emlék lesz.
Viszont ha a videosnak mégis adtok, azzal semmilyen etikai vétséget nem követtek el, tehát kapjanak mind a hárman. A jóérzésű embereknek egy-egy kívüllló ember boldogságának felidézése is jó dolog.
Azt mondta a vőlegényem, hogy nem fogadna el pénzt a videós. Meg is sértődne, ha nem ő lehetne, annak ellenére, hogy ő egy profi, és neki az esküvőzés, az rangon aluli :-D
Akkor kapjanak hát mindhárman!
Azt ugye hozzá sem kell tennem, hogy őket is megvendégeljük az étteremben. (Ugye ilyenkor ők röviditalt nem fogyasztanak?)
A barátnő meg nem a legeslegjobb barátnő, de igazatok van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!