Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyertyafénykeringőhöz milyen gyertyát kell venni? Mit kell alátenni hogy ha tartjuk ne follyon?
miért lett az utolsó lepontozva? Nem volt bunkó csak foggalma sincs mi az a gyertyafénykeringö. igaz feltehette volna külön kérdésnek.
A gyertyafénykeringö vagy másnéven menyasszonytáncnak hívják. Ez az a tánc amivel apuka a leánygyermekét elbucsúztatja a lagziban és átadja a völegénynek akik ezek után vagy elmennek átöltözni menyecske ruhába vagy marad az esküvöibe de elkezdödik a menyecske tánc. Innentöl igazábol a lány már asszony.
Körben áll a násznép lekapcsolják villanyokat, körben mindenkinek van a kezében gyertya és egyet fog közösen az apuka a lányával és úgy keringöznek egyet. Aztán jön a férj lekéri a lányt táncolnak egy kört és elfúják az összes gyertyát.
Valaki tartja valaki nem. valaki máskép tartja. Ahány ház annyi szokás.
Hű ez egész romantikus. Kicsit hülyének fogtok nézni, de azt hittem a gyertyákhoz vmilyen köze:$:D
Én voltam az aki lelett pontozva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!