Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek lesz ebből házasság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek lesz ebből házasság?

Figyelt kérdés

Röviden a történet: első fontos dolog, hogy házasságpártiak vagyunk. Szóval: első hónapok - rózsaszín köd. A fiú pár hónap után jelképesen megkéri a lány kezét jelképesen, utána csak arról beszél, hogy milyen lesz a közös élet. A lánynak is tetszik az ötlet, mert új a dolog, a dátumot keresgetik, a fiú minél előbb szeretné, a lány kicsit később. Eltelik 3 év, és már nem sürgetik annyira a házasság témát. Elmúlt a rózsaszín köd. Együtt vannak, szeretik egymást, viszont mindkettő elgondolkozott már azon, hogy vajon nem megszokás az egész. Vannak nagyon jó napok, általában ez a nagyrésze de vannak olyanok is, amik vitával telnek el.

Egyszerre álmodnak a házasság témáról, a lány azt, hogy megkéri a kezét a fiú, de olyan furcsa érzése van, örül is meg nem is. A fiú pedig azt, hogy hirtelen megrendezik az esküvőt, ott a násznép, de nem biztos benne, hogy akarja a dolgot. Hirtelennek tűnik neki, a gyors esküvő-összehozás. nem hiszek az álmokban, de az a véleményem, hogy valamit csak sugall abból ami a tudatalattidban van...

Mit gondoltok, mi a teendő ilyenkor? Lesz még ebből házasság? Furcsa, hogy a férfitag álmodott ilyeneket, holott ő akarta mindig jobban a házasságot, és most mégis azt álmodta, hogy gyors a dolog...

Huszonévesek vagyunk, én vagyok a lány.

2011. aug. 24. 08:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Akkor én mit mondjak, 10 éve vagyunk együtt és még nem vagyunk házasok.
2011. aug. 24. 09:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát az én véleményem az, hogy egy kapcsolatban az első két év után rohamosan csökken a valószínűsége a házasságnak. Ez valahol normális dolog, hiszen egyre többet ismersz meg a másikból, egyre több rossz tulajdonságát, és elbizonytalanodik mindenki. Meg jön az "így is működik, minek akkor változtatni" hozzáállás. Persze tisztelet a kivételnek. Amúgy előbb utóbb a házasságban is eluralkodhat a megszokás, de jobb utána mint előtte. A megszokást sem kell feltétlenül negatívan értelmezni. A szerelem sehogy sem tart örökké, az a jó, ha a rózsaszín köd átalakul egy más jellegű, mélyebb, de hasonló minőségű kapcsolatba. Ettől sokan megijednek, de az igazán tartós kapcsolatok erre épülnek, azok is ahol nem volt előtte mindent elsöprő szerelem. A józan ész nem elég.
2011. aug. 24. 10:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értek teljesen egyet Popper Péterrel ebben. Én próbáltam szerelem nélkül együttélni valakivel és mindig óriási hiányérzetem volt, a legboldogabb pillanatokban is. Én inkább azt gondolom, ésszel kell beleszeretni a másikba. 20 éves koromig első látásra szerettem bele "örökre" a szerelmeimbe. (Nem volt sok, ovis koromtól számolva 3, abból 1 Harrison Ford:)))) A lényeg, hogy ily módon aztán engedtem elszabadulni az érzéseimet olyan felé is, aki nemvolt hozzám való. (Pl. belerúgott a kutyájukba ha olyanja volt, na én meg élek-halok a kutyákért, hagy ne mondjam, mennyire illettünk volna össze.)

Ugyanakkor amikor józan ésszel, szerelem nélkül választottam társat magamnak, állandóan abban a csalódottságban éltem, amikor azzal kellett vígasztalnom magam, hogy de legalább jó ember a társam. Aztán mikor életveszélyesen megütött, már ebben se voltam biztos.

A szerelem nem fölösleges érzés, szerintem a test jelzi, kitől származnának egészséges utódaid. Szóval nem szabad teljesen kikapcsolni.

2011. aug. 24. 10:09
 14/17 anonim ***** válasza:
09:57 van benne valami amit mondasz
2011. aug. 24. 10:15
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Na ezért mondom én, hogy nem szabad annyi évet várni. 1-2 év alatt is ki lehet ismerni a másikat( ha felnőttek vagytok, összeköltöztök). Ha mindketten akarják nem szbaad várni. Mert eltelik 3-4 év, ködnek annyi, szerelem kihűl, elbizonytalanodnak, holott nincs ok. Ha már 2 éve házasok lennétek gondolkoznál most a váláson? Na ugye, hogy nem?
2011. aug. 24. 11:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha bizonytalanság merült fel a házassággal kapcsolatban, főleg, hogy mindkét fél részéről, ebből szerintem nem lesz házasság. Az a normális, ha reálisan látod a kapcsolatot, tudod, hogy nem lesz mindig fenékig tejfel, lesznek mélypontok, de elfogadod a párodat maximálisan olyannak és egy percig se kételkedsz abban, hogy vele akarod leélni az életedet.
2011. aug. 24. 12:00
 17/17 anonim ***** válasza:
A házasság az csak egy szó, amit az állam vagy a világ talált ki arra, amikor egy nő és egy férfi egy fedél alatt lakik. Ha igazán összetartoztok, akkor se mentek szét több év után ha szóba se jön a házasság gondolata. A házasság akkor jön amikor már teljesen biztos, hogy nem akartok egymás nélkül élni.
2011. aug. 24. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!