Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A nem Budapesten élők tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nem Budapesten élők tényleg hamarabb férjhez mennek?

Figyelt kérdés
Ismerek egy nagyobb társaságot: 8 lányról van szó. 20-23 évesek. Mind Budapesttől 70-80 km-re laknak, és 2 idén ment férjhez, 2 jövőre, a többi pedig mind el van már jegyezve (szerintem 1-2 éven belül mind megházasodik). Azzal heccelik egymást, hogy "Te leszel a következő" vagy "Húzzatok bele ne ti legyetek az utolsók" stb. Arrafelé eza szokás? Budapesten meg ritka aki 25-30 éves kora előtt férjhez menne...
2011. júl. 23. 10:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"11:16

Direkt nem hangsúlyoztam ki, hogy vidék. Persze, Hegyhátszentjakab, Szarvas és Pécs is egyformán vidék. [...]"

Éppen ez az, hogy szerintem nincs értelme ilyen kérdésekben egy kalap alá venni a "vidéki" (=Budapest közigazgatási határain kívüli) településeket. Egy vidéki nagyvárosban ugyanis teljesen máshogy élnek az emberek, mint egy Isten háta mögötti faluban. A "vidék" nem egyetlen, homogén kategória, amire rá lehet, mondani, hogy "arrafelé". Merre? Nem sértésről, sértődöttségről van szó, hanem arról, hogy nem értelmes ebben a tekintetben a kérdésed, mert nem tudjuk, hogy a "vidéki" ismerőseid pl. egy megyeszékhelyen élnek vagy egy 100 lelket számláló faluban.

2011. júl. 23. 15:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Én talán azzal magyaráznám, hogy Budapest általában liberálisabb, míg "vidéken" általában konzervatívabbak az emberek. Így ragaszkodnak a hagyományokhoz, és a házasság intézményéhez is. Ezért általában vallásosabbak is az emberek. Tudnák mesélni néhány meghökkentő dolgot.

Például errefelé (értem itt a falut, egy szomszédos kisvárosra már nem igaz) az idős emberek már haláluk előtt jó pár évvel összegyűjtik a pénzt a saját temetésükre, sőt a szekrényben is be van készítve, hogy mit óhajtanak a koporsóban viselni. Nekem is megmutatták már kislány koromban, hogy mit kell majd rájuk adni. :) Valahogy itt az embereknek természetesebb a halál is, a mindennapi élet része, így kevésbé rendülünk meg, ha valaki meghal. Az hiszem először 4 éves koromban voltam temetésen.

(22/l egy 3500 fős faluból)

2011. júl. 23. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!