Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A nem Budapesten élők tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nem Budapesten élők tényleg hamarabb férjhez mennek?

Figyelt kérdés
Ismerek egy nagyobb társaságot: 8 lányról van szó. 20-23 évesek. Mind Budapesttől 70-80 km-re laknak, és 2 idén ment férjhez, 2 jövőre, a többi pedig mind el van már jegyezve (szerintem 1-2 éven belül mind megházasodik). Azzal heccelik egymást, hogy "Te leszel a következő" vagy "Húzzatok bele ne ti legyetek az utolsók" stb. Arrafelé eza szokás? Budapesten meg ritka aki 25-30 éves kora előtt férjhez menne...
2011. júl. 23. 10:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Nem helytol es szarmazastol fugg. Egyik sem helyesebb mint a masik.
2011. júl. 23. 10:36
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Ez csak 8 ember. Én 15 ellenpéldát is mondok. Nem ettől függ.
2011. júl. 23. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen összefüggés nincs a lakóhely és a házasságkötési kedv között. 29N
2011. júl. 23. 10:59
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

"Arrafelé eza szokás?" Mi ez, hogy errefelé ez a szokás? Nem az 1800-as években élünk, hogy Budapest legyen a "valami", az etalon, míg a vidék az valami furcsa és egy pestinek megmagyarázhatatlan képződmény, meg egy másik világ..

Kérdésre válaszolva: bármily meglepő, nem házasodnak "errefelé" hamarabb az emberek, mint máshol. Sőt, sokan járnak ám itt is egyetemre, meg még dolgoznak is ám néhányan. Különleges egy hely ez a vidék.

2011. júl. 23. 11:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ööö..., merrefelé? :D Hegyhátszentjakab, Szarvas és Pécs egyformán "vidék"? És Budapesten a Rákosszentborzasztó-jellegű falvak "vidékek" vagy nem?
2011. júl. 23. 11:16
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
De egy 20-25 éves fiatal manapság Mucsaröcsögén is ugyanolyan fiatal, mint Szegeden, vagy Érden, vagy akárhol, maximum bevásárlóközpontokba, és IMAXekbe kevesebbet jár. Ők sem mennek férjhez 20 évesen "szokásból". Szerelemből meg Pesten is férjhez mennek ennyi idősen, "hülyeségből" meg mindenhol szülnek 14-16 évesek is. Nem kellene megkülönböztetni vidéket és fővárost. Legyünk már ennél kicsit kulturáltabbak.
2011. júl. 23. 11:20
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Ez is csak egy megfigyelés persze, de én is ezt vettem észre.

A vidéki barátaim, kollégáim jórészt mind házasok,kb 15/13 az arány és olyan 20-25 éves korukban házasodtak, a Budapesti ismerőseim között ha a 25-35 éveseket nézem kb 15/1.

2011. júl. 23. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
Ez azért van szerintem mert nagy városban mint például Budapesten nem ciki 34 évesen szinglinek lenni,34 éves lakhatsz albérletben,mehetsz szórakozni minden nap,költheted magadra a pénzt.Aki viszont falun vagy kisvárosban lakik ahol ismer mindenki mindenkit ott nem tudják felvenni a fiatalok azt az életvitelt vagy színvonalat ami nagyvárosban van,ezért ott hamarabb nősülnek,vagy házasodnak emberek.Hamarabb egymásra találnak a párok,nem járnak szórakozni.Nincs meg bennük az a pezsgés amit egy nagyváros tud nyújtani!
2011. júl. 23. 12:57
 9/12 A kérdező kommentje:

11:01

Most nem tudom miért kell azon kiakadni, hogy azt írtam, hogy "arrafelé". Szerinted hogyan írtam volna ha nem ott tartózkodom? Az arrafelé nálam azt jelenti, hogy máshol mint ahol én tartózkodom/élek. Ahol vagyok, az az "errefelé". Majd máskor úgy írom, hogy: OTT.

Amúgy pedig úgy írtál kedves, mintha megkérdőjeleztem volna azt, hogy ARRAFELÉ járnak-e az emberek egyetemre, vagy dolgoznak-e egyáltalán...Szerintem ilyesmi dologra nem tértem ki a kérdésben.

11:16

Direkt nem hangsúlyoztam ki, hogy vidék. Persze, Hegyhátszentjakab, Szarvas és Pécs is egyformán vidék. Hiába hívják a lakossága vagy a területe miatt községnek, kisvárosnak, városnak, attól még vidéknek számít, mivel vidéken van. És tényleg direkt nem írtam, hogy vidék, mert sejtettem,h ogy majd jön olyan válasz, hogy én hogy merem Debrecent vagy Békéscsabát egy lapon említeni falvakkal. Ezek szerint akik egy (kis)városban élnek (Budapesthez képest) nekik sértő ha egy községgel vagy faluval veszem őket egy kalap alá. Elgondolkodtató, hogy akkor hogy is van ez a lenézés...

11:20

"Nem kellene megkülönböztetni vidéket és fővárost. Legyünk már ennél kicsit kulturáltabbak."

Szerintem nem tettem fel kulturálatlanul a kérdésem.

Amúgy pedig: nekem is laknak vidéken rokonaim. Sokan laknak falun a családból (igen falun, egy vidéki faluban váááóóó) laknak még rokonok egy Pest megyei kisvárosban, illetve egy Heves megyei kisvárosban. Szóval semmi degradáló nem volt a kérdésemben. De azért tény, hogy 18-20-21 évesen már mind férjnél volt.

2011. júl. 23. 14:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor a Te családodban, "arrafelé" ez a szokás. Én nem lakom Budapesten, sem nagyvárosban, és a legfiatalabb férjnél levő ismerősöm 26 évesen ment férjhez az egyetem után.
2011. júl. 23. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!