Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szölőköszöntő a kikérőn vagy a polgárin? Melyiken szokott lenni?
Kikérő: Mikor a férj jelölt elmegy az ara szüleihez és kikéri a szülőktől a leányzó kezét.
Általában a szertartások előtt szokott megtörténni, mielőtt még elindulna a menet :]
Csak az édesanyának és az édesapának mondjál szöveget, független, hogy melyik párjával vagy jóban vagy rosszban.
Hülyén hangzik, de a két 'külsősnek' semmi köze ehhez.. végül is nem ők neveltek fel, gondolom én. [bár nem tudom, hogy mióta élnek külön a szüleid]
egy előző kérdésben már leírtam, de akkor most tömören:
név szerint szólítsátok meg azokat, akiknek köszönetet akartok mondani
pl. 'köszönetet mondok a vőlegénynevében jóska pistának és mari rozinak, a menyasszony nevében Kovács Sándornak(apa), Magyar Erzsinek(anya) és Keres Róbertnek(mostohaapa)
szall név szerint kell megszólítani, és akkor nem kell rosszul érezni magatokat
azt, hogy te kikérőt szeretnél, vagy a polgárin "búcsúzkodni" azt te döntöd el. Mivel nekünk volt kikérő, ebből a szempontból hagyományos esküvő volt, úgy én a polgárin már nem búcsúzkottam, nem köszönömöztem. És ezzel a szüleim is egyet értettek.
Nekünk a vőfély mondta a szöveget nem mi. Nem is tudtuk volna mondani, a meghatodottságból. Ha lesz vőfélyetek, nyugodtan bizd csak rá. De az, hogy te kinek akarsz köszöntőt mondani, azt csak a szíved súghatja meg, hallgass rá, ne törödj vele ki mit mond. Ez a te esküvőd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!