Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Németh-Erős? Hogy hangzik?
Nézd:
Én már hallottam. Pl. D. Tóth Kriszta. Bibibíí. :D
Egyébként jól hangzik a Németh-Erős Katalin. (bármi legyen is a keresztneved:))
E. NÉmeth-es vagyok. Utánanéztem, nem, nem lehet, ne haragudj. Pedig azt hittem. Mikor olvastam a neveket egyből ez ugrott be, hogy milyen jól hangzik. Még egyszer ne haragudj :(
Ezekben a formákban lehet:
Ügyleírás
Kapcsolódó anyagok
Letölthető dokumentumok
Szolgáltatások
Lépésről lépésre
Segítség
Jogszabályok
Létrehozva: 2010. január 16.
Módosítás: 2010. január 19.
Forrás: Magyarország.hu
ikonHivatalkereső
?
Település neve:
Irányítószám:
PiktogramCímkék
?
házasság,
gyámhivatal,
családi név,
rang,
apaság,
élettárs,
névváltozás,
névviselés,
születés,
gyermek,
cím,
újszülött
ikonÉrtékelje a cikket!
?
1
2
3
4
5
-->
A név, a névviselés jelentősége elsősorban abban rejlik, hogy alkalmas arra, hogy a név viselőjét azonosítsa, megkülönböztesse, elválassza a társadalom többi tagjától, és kifejezze a családhoz való tartozást. Itt olvashatnak az újszülött anyakönyvezéséről, a gyermek névviseléséről és anyakönyvezéséről. Különbséget teszünk a születési és a házassági név (bejegyzett élettársak neve) között és írunk a névváltoztatás feltételeiről is.
Válasszon ügyleírást:
Születési név, házassági név és a bejegyzett élettársak névviselése
Újszülött anyakönyvezése
Gyermek névviselése és anyakönyvezése
Névváltoztatás
Születési név, házassági név és a bejegyzett élettársak névviselése
A születési név
A házassági név
Milyen házassági nevet lehet választani?
Bejegyzett élettársak névviselése
Megkülönböztető betűjel
Rangok és címek bejegyzése
Minden magyar állampolgár - hatósági eljárásban, igazolásban, igazolványban, nyilvántartásban - a születési, illetve a házassági anyakönyv szerint őt megillető születési vagy házassági nevét viseli, amelyet a magyar helyesírás szabályai szerint anyakönyveznek .
A születési név
A születési név az a név, amely az érintettet a születési anyakönyvi bejegyzés alapján megilleti. A magyar állampolgár születési neve két részből áll:
családi név és
utónév.
A családi név egy vagy kéttagú lehet (ha kéttagú, akkor kötőjel kapcsolja össze a családi neveket), az utónévként - a szülők által meghatározott sorrendben - legfeljebb két, a gyermek nemének megfelelő utónevet lehet anyakönyvezni .
A házassági név
A házassági név az a név, amely az érintettet a házassági anyakönyvi bejegyzés alapján megilleti.
A házasságot kötő személy a házasságról, a családról és a gyámságról szóló 1952. évi IV.
törvényben (továbbiakban Csjt.) felsorolt házassági névviselési formák közül választhat házassági nevet .
Milyen házassági nevet lehet választani?
Talán jobban követhető, ha egy példán levezetve tekintjük át a lehetőséget. Nézzük meg, hogy Kiss Gizella és Szabó István a házasságkötés után milyen nevek közül választhat.
A feleség a házasságkötés után választása szerint:
kizárólag a maga teljes nevét viseli (Kiss Gizella),
a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással (Szabó Istvánné),
a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja (Szabó Istvánné Kiss Gizella),
a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja (Szabóné Kiss Gizella), vagy
a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Szabó Gizella).
A férj a házasságkötés után:
kizárólag a maga teljes nevét viseli (Szabó István), vagy
a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Kiss István).
A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatják, hozzáfűzve a saját utónevüket (Szabó-Kiss István és Szabó-Kiss Gizella, illetve Kiss-Szabó István és Kiss-Szabó Gizella) .
A választás során a feleknek csak arra kell figyelniük, hogy:
csak az egyik házasuló veheti fel házassági névként a másik családi nevét (tehát az nem lehetséges, hogy a feleséget Szabó Gizellának, a férjet pedig Kiss Istvánnak hívják), illetve
a házassági név családi nevekből képzett része legfeljebb kéttagú lehet (ez akkor érdekes, ha valamelyik fél családi neve már eredetileg is kéttagú, például, ha a férjet Szabó-Kovács Istvánnak hívták volna, a feleség nem lehet Szabó-Kovács-Kiss Gizella) .
Jól gondoltam. :D
De köszi, h utána néztél nekem!!!
Én vagy az E. Németh-et vagy az Erős-Németh-et ajánlanám, szerintem így jobban hangzik.
E. Németh Katalin
Erős-Németh Katalin
Ezek jobban tetszenek, mint a fordítottjuk.
:DDD Jééé!
Ez nem az én kérdésem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!