Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Németh-Erős? Hogy hangzik?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Németh-Erős? Hogy hangzik?

Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 22:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De lehet így, h E. Németh? Soha senkinek nem halottam még így!
2011. jún. 20. 22:27
 12/20 anonim ***** válasza:
Úgy hangzik, mint hogy "Életerős Katalin" :D
2011. jún. 20. 22:27
 13/20 anonim ***** válasza:

Nézd:

[link]

Én már hallottam. Pl. D. Tóth Kriszta. Bibibíí. :D

Egyébként jól hangzik a Németh-Erős Katalin. (bármi legyen is a keresztneved:))

2011. jún. 20. 22:29
 14/20 anonim ***** válasza:

E. NÉmeth-es vagyok. Utánanéztem, nem, nem lehet, ne haragudj. Pedig azt hittem. Mikor olvastam a neveket egyből ez ugrott be, hogy milyen jól hangzik. Még egyszer ne haragudj :(

Ezekben a formákban lehet:

Ügyleírás

Kapcsolódó anyagok

Letölthető dokumentumok

Szolgáltatások

Lépésről lépésre

Segítség

Jogszabályok

Létrehozva: 2010. január 16.

Módosítás: 2010. január 19.

Forrás: Magyarország.hu

ikonHivatalkereső

?

Település neve:

Irányítószám:

PiktogramCímkék

?

házasság,

gyámhivatal,

családi név,

rang,

apaság,

élettárs,

névváltozás,

névviselés,

születés,

gyermek,

cím,

újszülött

ikonÉrtékelje a cikket!

?

1

2

3

4

5

-->

A név, a névviselés jelentősége elsősorban abban rejlik, hogy alkalmas arra, hogy a név viselőjét azonosítsa, megkülönböztesse, elválassza a társadalom többi tagjától, és kifejezze a családhoz való tartozást. Itt olvashatnak az újszülött anyakönyvezéséről, a gyermek névviseléséről és anyakönyvezéséről. Különbséget teszünk a születési és a házassági név (bejegyzett élettársak neve) között és írunk a névváltoztatás feltételeiről is.

Válasszon ügyleírást:

Születési név, házassági név és a bejegyzett élettársak névviselése

Újszülött anyakönyvezése

Gyermek névviselése és anyakönyvezése

Névváltoztatás

Születési név, házassági név és a bejegyzett élettársak névviselése

A születési név

A házassági név

Milyen házassági nevet lehet választani?

Bejegyzett élettársak névviselése

Megkülönböztető betűjel

Rangok és címek bejegyzése

Minden magyar állampolgár - hatósági eljárásban, igazolásban, igazolványban, nyilvántartásban - a születési, illetve a házassági anyakönyv szerint őt megillető születési vagy házassági nevét viseli, amelyet a magyar helyesírás szabályai szerint anyakönyveznek .

A születési név

A születési név az a név, amely az érintettet a születési anyakönyvi bejegyzés alapján megilleti. A magyar állampolgár születési neve két részből áll:

családi név és

utónév.

A családi név egy vagy kéttagú lehet (ha kéttagú, akkor kötőjel kapcsolja össze a családi neveket), az utónévként - a szülők által meghatározott sorrendben - legfeljebb két, a gyermek nemének megfelelő utónevet lehet anyakönyvezni .

A házassági név

A házassági név az a név, amely az érintettet a házassági anyakönyvi bejegyzés alapján megilleti.

A házasságot kötő személy a házasságról, a családról és a gyámságról szóló 1952. évi IV.

törvényben (továbbiakban Csjt.) felsorolt házassági névviselési formák közül választhat házassági nevet .

Milyen házassági nevet lehet választani?

Talán jobban követhető, ha egy példán levezetve tekintjük át a lehetőséget. Nézzük meg, hogy Kiss Gizella és Szabó István a házasságkötés után milyen nevek közül választhat.

A feleség a házasságkötés után választása szerint:

kizárólag a maga teljes nevét viseli (Kiss Gizella),

a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással (Szabó Istvánné),

a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja (Szabó Istvánné Kiss Gizella),

a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja (Szabóné Kiss Gizella), vagy

a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Szabó Gizella).

A férj a házasságkötés után:

kizárólag a maga teljes nevét viseli (Szabó István), vagy

a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Kiss István).

A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatják, hozzáfűzve a saját utónevüket (Szabó-Kiss István és Szabó-Kiss Gizella, illetve Kiss-Szabó István és Kiss-Szabó Gizella) .

A választás során a feleknek csak arra kell figyelniük, hogy:

csak az egyik házasuló veheti fel házassági névként a másik családi nevét (tehát az nem lehetséges, hogy a feleséget Szabó Gizellának, a férjet pedig Kiss Istvánnak hívják), illetve

a házassági név családi nevekből képzett része legfeljebb kéttagú lehet (ez akkor érdekes, ha valamelyik fél családi neve már eredetileg is kéttagú, például, ha a férjet Szabó-Kovács Istvánnak hívták volna, a feleség nem lehet Szabó-Kovács-Kiss Gizella) .

2011. jún. 20. 22:30
 15/20 A kérdező kommentje:

Jól gondoltam. :D

De köszi, h utána néztél nekem!!!

2011. jún. 20. 22:35
 16/20 anonim ***** válasza:

Én vagy az E. Németh-et vagy az Erős-Németh-et ajánlanám, szerintem így jobban hangzik.

E. Németh Katalin

Erős-Németh Katalin

Ezek jobban tetszenek, mint a fordítottjuk.

2011. jún. 21. 00:35
 17/20 anonim ***** válasza:
53%
2011. jún. 21. 23:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Hmmm.
2011. jún. 22. 00:24
 19/20 A kérdező kommentje:

:DDD Jééé!

Ez nem az én kérdésem!

2011. jún. 22. 21:39
 20/20 Volk'y Nikto válasza:
E. Németh szerintem is ez a legmegfelelőbb. :]
2011. júl. 21. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!