Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldről hogy kivitelezhető az esküvő?
Külföldön élünk, mind a ketten magyarok vagyunk. Magyarországon szeretnénk esküdni, ha ez számít valamit, Angliában élünk. Mo-ról két külön városból jöttünk.
Mit kell elintézni ilyenkor? Van valami extra?
Ha kell valami extra info, szólj és írom (:
Köszi
1. mindent mi szervezünk :)
2. arra gondolsz hogy kint esküdjünk? -ki van zárva- :)
Ebben a kérdésben tudok segíteni,mert hasonló gondokkal küszködünk mi is.Mi is Angliában élünk,és magyarok vagyunk.
Már tavaly össze akartunk házasodni.Gondoltuk úgyis megyünk haza 2 hétre nyaralni,és akkor bekalkulálunk egy két tanús esküvőt is.Én még Angliából felhívtam a kerületi önkormányzatot ahol azt a felvilágosítást kaptam,hogy a házasság időpont egyeztetésére mindkettőnknek ott kell lenni személyesen.Elmondták,hogy milyen papírok kellenek.A mi esetünkben + kérték a válóperes papírjaimat,vagyis amivel igazolni tudom,hogy elváltam.
Majd 30 nap türelmi idő van,és utána kap időpontot az ember.Sajnos a mi esetünkben ez nem jó,mert több mint 30 napot nem tudunk otthon lenni,mert nincs annyi szabadságunk.Kérdeztem,hogy meglehet-e csinálni azt,hogy idén kérünk időpontot,és csak jövőre esküdnénk.Nem lehet,mert túl sokáig ülnénk rajta.
Így mi úgy döntöttünk,hogy idén Londonban a Magyar Nagykövetségen esküszünk meg.Jelen pillanatban éppen a követséggel tárgyalok,mert ők viszont rengeteg papírt kérnek,és van ami otthon van.
ma 16:45
megint én vagyok.
Egyébként te is felhívhatod Angliából az otthoni önkormányzatot ahol esküdni szeretnétek.Minden kérdésedre megkapod a választ.
ma 16:45 vagyok
Nem lehet sem meghatalmazással sem úgy hogy rokon meg y időpontot kérni.Az sem lehet,hogy csak te mész el,és a párod papírjait leadod,a meghatalmazással együtt.Csakis személyesen lehet időpontot kérni,és mindketten ott kell hogy legyetek.
A 30 nap türelmi idő meg azért van,mert ennyi nap áll a rendelkezésetekre,hogy még egyszer átgondoljátok az egészet.A 30 nap alatt ha meggondolná valaki magát,még nyugodtan megteheti,csak az időpontot kell lemondani.
Én például mondtam a hölgynek,hogy mi lassan 10 éve együtt élünk,és nem gondoljuk meg magunkat,de nem hatotta meg.A 30 napot a törvény írja elő.
Azt meg lehet tenni,hogy egyik reggel hazarepültök,kértek időpontot,és még aznap este visszarepültök.Mi is gondoltunk erre,de eléggé lelapította volna a pénztárcánkat,így elvetettük az ötletet.
Hát igen, az tuti hogy drága buli... de mi nagyon szeretnénk otthoni esküvőt :)
Majd jó előre kell megvenni a jegyeket :)
Amúgy hogy is van?
Bemegyünk, (melyik városba? két külön helyről jöttünk) és mondjuk hogy stipi-stopi időpont kell? :D Aztán beírja és pont 30nap múlva vissza kel menni? vagy MINIMUM 30nap? :)
Bementek vagy a te otthonodnál az önkormányzathoz,vagy a vőlegényed otthonánál lévő önkormányzathoz.Persze előtte nem árt eldönteni,hogy hol akartok esküdni.Viszitek a szükséges iratokat és az ügyintézőhölgy el fog veletek beszélgetni.Megbeszéltek hárman egy időpontot ami nektek s jó,meg van szabadterem.Megbeszélitek,hogy mit szeretnétek.Milyen zene legyen,milyen díszítés vagy legyen-e egyáltalán bármi is.Megbeszélitek,hogy melyik hónapban lenne jó az esküvő,és az ügyintéző 30 nap után az adott hónapban ad egy napot.Ez lehet ,hogy a 30 nap lejárta után rögtön lesz,de az is lehet,hogy a kért hónapban már nincs szabad terem,így más időpontot beszéltek meg..
De ha felhívod az önkormányzatot akkor mindenre válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!