Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálunk is megvan ez a szokás?
Filmekben szoktuk látni azt, hogy a vőlegény nem láthatja az esküvőig a menyasszonyi ruhát. Ez egy nálunk is meglévő szokás?
Ha igen, ez is csak amolyan Amerikából átvett szokás? (mint pl a Halloween és társai...)
hűű.... a hétvégén kérték meg a kezem, jövő nyárnál előbb biztos nem lesz esküvő.De így belegondolva... mi van ha nem tetszik a ruha a vőlegénynek?:) Egyrészt magamnak szeretnék tetszeni, másrészt pedig neki.
Azt hiszem elég sok mindennek utána kell még néznem :S
Ez régi magyar szokás. Nem csupán babona. De régen azt tartották,hogy a legcsúnyább nő is megszépül,ha menyasszony lesz.
Miért kellene a vőlegény ízléséhez igazodnod? Sokkal jobb,ha meglepődik,amikor meglát a menyasszonyi ruhádban. Minden vőlegény szebbnek látja így,mint a hétköznapi ruhájában.
Ez egy nagyon régi szokás (régebbi, mint az amerikai filmek).
Szerintem szép, és izgalmas dolog.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor már csak pár dolgot nem értek:
- a menyasszony választja a vőlegény ruháját ki?
- vagy a vőlegény tudhatja pl a színét, stílusát a ruhának?
Csal azért kérdezem, mert jópár esküvőn voltam már, és a menyasszony és a vőlegény ugyebár sokszor egymáshoz illően öltöznek fel.
Pl: ha a menyecskeruha teszem fel piros színű, akkor a vőlegényen sokszor piros ing van.
De ugyanez az "összeöltözés" a menyecskeruha előtti öltözékeken is megfigyelhető.
Nem vagyok még esküvői lázban, félre ne értsetek, csak úgy elgondolkodtam ezeken a dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!