Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez mit jelent? Egy étterem árajánlatába kaptam.
Folyóbort és házi pálinkát a megrendelő hozhatja térítés mentesen.
Amennyiben a rövid italt is hozni szeretnék, abban az esetben az étterem árának 10 %-át kell megfizetni dugódíjként.
Konkrétan mi az a folyóbor és a dugódíj?
Folyóbor amit kanába töltenek, ott pedig kancsóban szolgálják fel.
A dugódíj magyarán a felszolgálás díja, mivel ebből nekik nincs más hasznuk.
Folyóbor: nem palackozott bor.
Dugódíj: politikailag korrekt megnevezése az "amit hozol, abból sápot szedünk" elvnek.
folyóbor, nem üveges bor. kimért bor.Kannában, hordóban.
dugódíjat akkor kérnek,ha te hozod a pálinkát,de ők töltögetnek. Ezen kívül a hasznuk is kevesebb,tehát kérniük kell érte pénzt
Köszönöm a válaszokat!
Csak egy 30 fős lagzit tartanánk,és akkor se éri meg nekünk?
Én nem értek egyet az előttem szólókkal, az érték 10%-ának megfelelő dugódíj egyáltalán nem sok! A felszolgálás a pincérek részéről elvégzett munka, ezt kell megfizetni, nem az italt "sápolják", mint valaki írta korábban. Értelemszerűen, ha náluk rendelnéd az italt, abban benne lenne a felszolgálás díja, így ezt hozott ital esetén másként kell fölszámlázniuk.
Ha csak 30 fős az esküvő, és nem is rövidezős a társaság, nem lesz sok ez az összeg sem! Számolj nagyjából utána, szerinted kb. mennyi fogy majd előreláthatólag, ez alapján nézd meg, megéri nektek szerződést kötni a hellyel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!