Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tipikusan egyházira milyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tipikusan egyházira milyen zenék vannak?

Figyelt kérdés

szeretném előre eldönteni, ne ott kelljen nagy hirtelen választani..

egy előző kérdésben egy válaszoló linkelt egy szépet, de azon kívül még szeretnék ötleteket!

Tudom, hogy csak Bach, meg ilyenek mennek a templomban, de nem találok olyat, ami esküvőre való

2011. máj. 28. 12:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

római katolikusok vagyunk

jah és ha a párom nem volt elsőáldozó, az baj? régen azt hiszem e nélkül nem lehetett házasodni

2011. máj. 28. 12:54
 12/20 A kérdező kommentje:

12.48nak köszönöm.

Aki meg beszólt, nem, nem a rokonok miatt lesz, azért lesz, mert ezt szeretnénk! és attól, hogy nem járok el templomba, még igen is vallásos vagyok. elég nagy baj, ha valaki csak a templomba járásban látja a vallásosságát...

2011. máj. 28. 12:56
 13/20 anonim ***** válasza:

most ezt nem értem, a templomban nem CD-ről megy a zene?

orgonán játszák? vagy hogy?

annyi gyönyörű mai zenének van feldolgozása, amit áthangszereltek pl. csak szintetizátorra, ének nélkül, vagy "igazi" klasszikus zenekar adja elő.

Vangelis, egyes Mike Oldfield zenék közül is válogathattok.

2011. máj. 28. 13:00
 14/20 A kérdező kommentje:
a kántor játszik orgonán, nem CDről megy.nálunk legalábbis, nem tudom, ez máshol hogy működik
2011. máj. 28. 13:02
 15/20 anonim ***** válasza:
2011. máj. 28. 13:02
 16/20 A kérdező kommentje:

utolsó, igen, ez az, ami nekem is tetszik, de ebben a verzióban:

http://www.youtube.com/watch?v=8Af372EQLck&feature=related

csak nem tudom, ezt meg lehet-e oldani egy szem kántornak, hogy így hangzzon. mert csak egy zongorával nem tetszik annyira, pont a másik hang-dallam ami megfogott...

2011. máj. 28. 13:04
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy a katolikusoknál is meg van szabva a szertartás minden mozzanata, így az énekek is. Nem hiszem, hogy kívánságműsor lenne. a reformátusoknál például mindig ugyanazt éneklik. Az lenne a legtisztább, hogyha rákérdeznél valakitől, aki az egyház közelében van, hogy hogyan is van ez.
2011. máj. 28. 13:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. Nem kívánságműsor. :)
2011. máj. 28. 13:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a kérdésed több okból is.

1. Nálunk nem volt "kívánságműsor", hogy milyen zene legyen a templomban. Szólt az orgona mikor bevonultunk, mikor kivonultunk, ezeken kívül pedig mikor igéket énekelt a pap.

2. Azt írtad, hogy egy énekes könyvből választhattok. Akkor pedig itt hiába választasz ki neked tetsző számokat, korántsem biztos, hogy az pont benne lesz a lehetőségek között.

Egyébként nekünk csak annyi volt a feltétel, hogy meg legyünk keresztelve. Sőt, úgy emlékszem, még az is elég lett volna, ha csak az egyikőnk van megkeresztelve.

2011. máj. 28. 13:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Igenis el lehet dönteni, hogy mit játsszon a kántor. Az a legjobb, ha van kórustag ismerősöd, és őket felkéred, a templomban ezt mindig megengedik. Ha nincs, és olyan ismerősöd sincs, aki tud orgonán játszani, akkor marad a templom hivatalos kántora, de vele is meg lehet beszélni, hogy mit szeretnétek. A katolikus esküvőn mindig van pl. az Ave Maria- abból mondhatjátok, hogy ti pl. a Wolf Péter féle feldolgozást szeretnétek. http://www.youtube.com/watch?v=OMf1f1Surmc&feature=related

De én azért azt javaslom, hogy ének legyen inkább (orgonával együtt), az a legszebb. Keress valakit, aki szépen énekel!

2011. jún. 1. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!