Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol találok csipke készítőt és hímzőt?
Halasi vagyok,én írtam az előbb is.
El kellene döntened,hogy az egész boleró csipke legyen,vagy csak a széle. Munka szempontjából nagyon nem mindegy. A népmesés motívumot nem nagyon tudom bolerón elkészíteni.
Valódi halasi csipkéből készültet nem tudnád megfizetni.
A horgolt viszont nem esküvőre való.
Érdekelne mindkét variáció, de a magyar népmesés motívumokkal.
(Azt, hogy mit tudok megfizetni, azt én döntöm el.)
Ha népmesei motívumot akarsz,akkor a turai,mezőkövesdi,rábaközi minták között keresgélj.
Ezek a hímzések viszont nem csipkék.
Hímzéskor az alapanyagra varrják a mintát. A fehérhímzéseknél vágnak ki az alapanyagból lyukakat,vagy motívumokat.
A kalocsaiak alkalmazzák vegyesen a színes mintákat,amit géphímzéssel,csipkeszerűen kötnek össze. Ők csak virágmintákat készítenek.
A csipkék pedig alapanyag nélkül,csak fonalból készülnek,különféle technikákkal.
Bocsi az oktatásért. De talán segít az elképzeléseid megvalósításában.
én már terveztem hasonló ruhaneműt, de ott a mell rész volt csak ruha a többi matyó motívumos csipke.
Lehet a tervezést meg tudnám számodra oldani, de továbbra is keresni kéne valakit, aki el is készíti.
Mennyire sürgős?
szerintem nem lehetetlen.
http://www.youtube.com/watch?v=m2c19LZUiVw
de az dönti el, hogy milyen nagy/kicsi lukú anyagot találsz.
Arra gondolok, hogy a minának kerek szélei vannak, tehát nem "kockás" ahogy egy rácsot behímeznek/horgolnak.
Ez a minta inkább egynemű(teli) anyagon nézne ki jól.
Muszáj a bolerónak átlátszónak lennie?
Fehéren fehérrel szeretnéd?
(Nem vagyok hozzáértő) de szerintem ez a tömött, teli minta vastag fonállal (hímzőfonállal) egy vékony tüll anyagon plum-plum lenne, lehúzná, és az anyag sem bírná az átszurkálást.
A ruhád anyaga milyen lesz ?
Ugyanolyan anyagra fehér hímzővel nem lenne jó ?
Szia!
Köszönöm, de már megtaláltam az igazit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!