Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi kell a templomi esküvőhöz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi kell a templomi esküvőhöz?

Figyelt kérdés
A párommal nem vagyunk vallásosak, de nagyon tiszteljük és szeretjük a hagyományokat,valamint az én családom nagyon vallásos is, ezért templomi esküvőt szeretnénk.Mindketten meg vagyunk keresztelkedve(asszem katolikusok vagyunk mindketten,talán római), kiskorunkban jártunk hittanra, de ennyi. Nem voltunk első áldozók se vagy nem tudom mi van még... Szóval azt szeretném tudni, elég e, hogy meg vagyunk keresztelve, vagy kell valami más is? és ezért fizetni kell a papnak? és ha igen, mennyit?
2009. febr. 28. 15:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14%

Ja, előszöris nem kell lehurrogni a kérdezőt, ő dönti el hogyan és mit akar!

Másodszor: az a pap aki elsőáldozás és bérmálkozás nélkül ad össze két embert valószínüleg kukából szerezte lelki pásztori hivatását! Nekem több ismerősöm és rokonom is van akik felnőtt fejjel tanulták a bibliát és igenis komoly "vizsgán" kellett átesniük a papnál, az elsőáldozást és bérmálkozást pedig a pap belevitte a vasárnapi misébe, hogy túllegyenek rajta!

Vagy nálatok pancser papok vannak?? (mármint azoknál akik szerint nem kell előfeltétel!) mert az elég gáz!!

2009. febr. 28. 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

én 16.04

A vallás nem néphagyomány, hanem alap értékrend. Ha valaki templomban akar esküvőt, akkor az nem azt jelenti hogy szép orgonás szertartás, hanem azt jelenti, hogy hitével egyezően Isten előtt esküszik hűséget a párjának. Nem tudom hogyan tudnátok végigmondani a szertarás szövegét, ha nem hisztek benne, tehát olyanra esküsztök, ami nem igaz. Annak, hogy végigmondjátok a hitvallást, a keresztségi fogadalmat, amikor eszetekben sincs megtartani nem sok értelmét látom.

A vallás nem egy szolgáltatás, hogy bementek és rendeltek 1 db esküvőt, 3 db orgonálással, 12 perc beszéddel és fehér virágokkal.

2009. febr. 28. 21:37
 13/19 anonim ***** válasza:
21:29 pedig nem kérik. Amihez kell a keresztény nagykorúság (vagyis a bérmálás is), az a keresztszülőség és a bérmaszülőség. De esküvőhöz nem. Ezt több köztiszteletben álló pap is így mondta. Persze úgy a legjobb, ha van minden, de ha nincs, akkor is elég a keresztség. Abban a letölthető állományban pedig minden benne van, és ott is csak a keresztség a feltétel, az pedig a HIVATALOS egyházjog, és jelen pillanatban az van érvényben.
2009. febr. 28. 21:54
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
hát pedig ha be akarod vonni a katolikus egyházat, akkor elképzelhető, hogy agymosásban lesz előtte részetek.
2009. márc. 1. 01:03
 15/19 anonim válasza:
Kérdésedre a legpontosabb választ bármely templomban, a parókián szokásos fogadási órákon tudhatsz meg. A fogadási órákat személyesen elolvashatod a templomon kívül elhelyezett hirdetőtábláról, vagy az interneten a kerület, település, város portáljáról, szinte mindenütt feltüntetett "egyházi élet" rovat adataiból könnyen megtalálhatod és kiolvashatod.
2009. márc. 1. 15:34
 16/19 anonim válasza:
egy templom és két ember.
2009. márc. 5. 19:45
 17/19 anonim válasza:
templom ,két tanú ,két házasodni vágyó és a boldogsághoz annyi pénz, Hogy legyen tartalék is.
2009. márc. 7. 14:14
 18/19 anonim válasza:
Megjegyzéseidből ítélve, azt kérdezem: miért is érdekel téged a templomi esküvő, ha eddigi életedben megvoltál te eddig is a templom, a vallás, a parókia, a papság és a vallásos ceremóniák nélkül? Úgy gondolom, becsületes emberként megleszel ez után is nélkülük.
2009. ápr. 3. 10:03
 19/19 A kérdező kommentje:
hányszor mondjam még el, hogy a néphagyományok miatt? de mind1, hagyjuk....beszéltem a párommal és csak jót röhögtünk rajta, ahogy elképzeltük a templomi előkészületeket....gyónás meg ilyesmi...sírva röhögnénk, és sztem az esküvőn is, ugyhogy inkább nem lesz templomi, majd a polgárinál csinálunk mindent, amit a templomnál szoktak (rizsdobálás, rózsaszirmok meg hasonlók)
2009. ápr. 3. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!