Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi kell a templomi esküvőhöz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi kell a templomi esküvőhöz?

Figyelt kérdés
A párommal nem vagyunk vallásosak, de nagyon tiszteljük és szeretjük a hagyományokat,valamint az én családom nagyon vallásos is, ezért templomi esküvőt szeretnénk.Mindketten meg vagyunk keresztelkedve(asszem katolikusok vagyunk mindketten,talán római), kiskorunkban jártunk hittanra, de ennyi. Nem voltunk első áldozók se vagy nem tudom mi van még... Szóval azt szeretném tudni, elég e, hogy meg vagyunk keresztelve, vagy kell valami más is? és ezért fizetni kell a papnak? és ha igen, mennyit?
2009. febr. 28. 15:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%

A templomi esküvőhöz az kéne, hogy jelentsen valamit, tehát nem ártana vallásosnak lenni.

Egyébként - ha jól emlékszel és római katolikusok vagytok - akkor kell egy hónapig jegyesoktatásra járni és ott megtudsz mindent.

2009. febr. 28. 16:04
 2/19 anonim ***** válasza:
57%
Hivatalosan elegendő, ha meg vagytok keresztelve (persze lehet, hogy kaptok egy ejnye-bejnyét, de nem utasíthatnak vissza egyházjogi szempontból). Fizetni kell az aktuális stóladíjat esküvőre, ezt perpill. nem tudom, hogy mennyi, neten biztos van róla infó, mert ezt az embereknek tudni kell, főleg, hogy központilag határozzák meg. Hogy ezen felül van-e valami, azt nem tudom, egyéni szempont, és egyéni helyi döntés. Aki zenél, annak is kell persze fizetni, ha kántor, akkor kántornak, ha kórus, akkor nekik. De ez szintén változó, kinek mennyi a díja.
2009. febr. 28. 16:46
 3/19 anonim ***** válasza:
80%

Én is tisztelem és szeretem a hagyományokat, de a templomi esküvő ennél azért több. Nem ártana vallásosnak lenni hozzá...

juzsika

2009. febr. 28. 17:18
 4/19 anonim ***** válasza:
33%
Nem elég az hogy megvagytok keresztelkedve. A templomi házasságnak a ti vallásotok esetében ELŐFELTÉTELE az elsőáldozás és a bérmálkozás, valamint a pap keményen felkérdez mindkettőtöket a bibliából. Ez mindenhol így van, nincs olyan pap aki ezek nélkül adna össze titeket!
2009. febr. 28. 17:23
 5/19 anonim ***** válasza:
71%

Nem előfeltétel semmi más, csak a keresztelkedés (de ha csak az egyik fél van megkeresztelve, az se akadály), ezt minden katolikus pap tudja. Aki nem így tudja, az rosszul tudja az egyházjogot, vagy kukacos a pap, akitől tudja.

Többféle szertartás létezik ugyanis, van a nászmise, ahol minden van, ami egy misén van, így áldozás is, plusz az esketési szertartás, de lehet kérni csak esketési szertartást is, és akkor a mise többi része elmarad.

Jópár esküvőn voltam már, volt ilyen is, olyan is, papot is ismerek személyesen nem egyet, időset is fiatalt is. Talán nem légbőlkapottak az információim. De nyugodtan lehet lepontozgatni, a tudatlansági bizonyítványát igazolja annak, aki lepontoz.

Abban mondjuk egyetértek sokakkal, hogy ez nem csak egy hagyomány, szóval nem árt, ha tartalom is van mögötte, mmint konkrétan a hitre gondolok.

2009. febr. 28. 18:00
 6/19 anonim ***** válasza:
88%

Kell-e valamilyen tanításon részt venni a párnak, az mit tartalmaz és mikor kell elkezdeni?

Ha a jegyesek nem voltak elsõáldozók, akkor korábban szoktuk kezdeni, mert az egyházjog elõírja, hogy az esküvõ elõtt gyónni, áldozni kötelességük. S mindaz egy komolyabb alapozást jelent, hogy megismerjék, a vallást, Jézus Krisztust, Oltáriszentséget, és utána következik a szorosabb értelemben vett jegyesoktatás, ami a házasság szentségére vonatkozik, az együttélésre, a gyermeknevelésre, a születésszabályozásra, keresztény otthonra és a hit gyakorlására, illetve át szoktuk venni már közel az esküvõhöz a szertartást, ahol kérdéseket teszünk föl, õk arra válaszolnak, és tudják, hogy mire válaszolnak.

[link]

2009. febr. 28. 18:24
 7/19 anonim ***** válasza:
96%

Nyugodtan hozhattok itt mindenféle linkeket, amik csak féligazságokat tartalmaznak, és nem terjednek ki mindenre az információk, de szerintem ennél hitelesebb forrást senki nem fog tudni mutatni:

[link]

2009. febr. 28. 18:37
 8/19 anonim ***** válasza:
74%
pénz. a legtöbb helyen ez mindenről meggyőzi a papot. de ha nem vagytok vallásosok, nemtom minek akartok templomban esküdözni. gondolom a flanc miatt. na mindegy.
2009. febr. 28. 18:40
 9/19 A kérdező kommentje:
komolyan el akarják magyarázni előtte, hogyan éljünk együtt és hogy neveljük a gyerekeinket?? szerintem ez csak ránk tartozik...ha két ember eldönti, hogy egybe akar kelni, miért ne tehetné meg mindenféle kioktatás nélkül? MIért nem elég, hogy megkereszteltek minket, vagy hogy gyónunk meg elsőáldozunk ha kell... mellesleg számomra TÉNYLEG fontosak a néphagyományok! a templomi esküvő hozzátartozik egy nászhoz évszázadok óta, nekem ez ugyanúgy hagyomány, mint a karácsony vagy a húsvét...nem tudom, miért nem lehet ezt megérteni? csak feltettem egy kérdést, és tisztelet azoknak, akik a kérdésre válaszoltak, de nagyon rosszul esett hogy egyesek emellett egyből megpróbálták rámerőszakolni az ő felfogásukat...nem ez volt a kérdés...
2009. febr. 28. 20:26
 10/19 A kérdező kommentje:
ha flancot akarnék akkor nem egy szaros kis faluban akarnám tartani az esküvőt, tudod, nem mindenki olyan gazdag fajta... örülök, ha a vacsorára meg a bérleti díjra össze tudjuk majd szedni a pénzt....
2009. febr. 28. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!