Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi kell a templomi esküvőhöz?
A templomi esküvőhöz az kéne, hogy jelentsen valamit, tehát nem ártana vallásosnak lenni.
Egyébként - ha jól emlékszel és római katolikusok vagytok - akkor kell egy hónapig jegyesoktatásra járni és ott megtudsz mindent.
Én is tisztelem és szeretem a hagyományokat, de a templomi esküvő ennél azért több. Nem ártana vallásosnak lenni hozzá...
juzsika
Nem előfeltétel semmi más, csak a keresztelkedés (de ha csak az egyik fél van megkeresztelve, az se akadály), ezt minden katolikus pap tudja. Aki nem így tudja, az rosszul tudja az egyházjogot, vagy kukacos a pap, akitől tudja.
Többféle szertartás létezik ugyanis, van a nászmise, ahol minden van, ami egy misén van, így áldozás is, plusz az esketési szertartás, de lehet kérni csak esketési szertartást is, és akkor a mise többi része elmarad.
Jópár esküvőn voltam már, volt ilyen is, olyan is, papot is ismerek személyesen nem egyet, időset is fiatalt is. Talán nem légbőlkapottak az információim. De nyugodtan lehet lepontozgatni, a tudatlansági bizonyítványát igazolja annak, aki lepontoz.
Abban mondjuk egyetértek sokakkal, hogy ez nem csak egy hagyomány, szóval nem árt, ha tartalom is van mögötte, mmint konkrétan a hitre gondolok.
Kell-e valamilyen tanításon részt venni a párnak, az mit tartalmaz és mikor kell elkezdeni?
Ha a jegyesek nem voltak elsõáldozók, akkor korábban szoktuk kezdeni, mert az egyházjog elõírja, hogy az esküvõ elõtt gyónni, áldozni kötelességük. S mindaz egy komolyabb alapozást jelent, hogy megismerjék, a vallást, Jézus Krisztust, Oltáriszentséget, és utána következik a szorosabb értelemben vett jegyesoktatás, ami a házasság szentségére vonatkozik, az együttélésre, a gyermeknevelésre, a születésszabályozásra, keresztény otthonra és a hit gyakorlására, illetve át szoktuk venni már közel az esküvõhöz a szertartást, ahol kérdéseket teszünk föl, õk arra válaszolnak, és tudják, hogy mire válaszolnak.
Nyugodtan hozhattok itt mindenféle linkeket, amik csak féligazságokat tartalmaznak, és nem terjednek ki mindenre az információk, de szerintem ennél hitelesebb forrást senki nem fog tudni mutatni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!