Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akik a férjük nevét úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik a férjük nevét úgy veszik fel, hogy "Kis Péterné", azoknak hivatalos iratokon a keresztnév rovatba azt kell beírni, hogy "Péterné"?

Figyelt kérdés
Ez azért érdekelne, mert akik így veszik fel a férjük nevét, hivatalosan nem rendelkeznek "normális" keresztnévvel ezek szerint?
2009. febr. 26. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a keresztnév rovatba a "Péterné" kerül. Én is így viselem a nevem. :)

Egyébként rendelkezem "rendes" keresztnévvel, hiszen a házasságkötés alkalmával nem mondja ki senki, hogy "Te, Nagy Mari, többé nem vagy Mari", ha valaki mindenáron keresztnéven akar hívni, az megkérdezi, hogyan szólíthat. Nincs ezzel semmi probléma, mikor bemutatkozom, általában azt mondom: "Kovácsné Erzsi vagyok". Eddig bejött. :)

2009. febr. 27. 00:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
"Te, Nagy Mari, többé nem vagy Mari" - ez nagyon tetszett :D
2009. febr. 27. 01:08
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez világos, csak arra gondoltam, hogy hivatalosan te már nem használod a keresztneved. De gondolom, mindegy miután bemutatkozol, mert mindig Mari maradsz. :)
2009. febr. 27. 01:25
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Bocsi, csak egy kicsit mulatságos, ezen mindig nagyot mosolygok.

- Mi a neve?

- Kis Péterné.

- Jó, de mi a neve?

- Kis Péterné!

- Nem a férje nevére vagyok kiváncsi, hanem az Önére! Tehát mi a neve?

- Ööö... a férjem neve Kis Péter...?

2009. febr. 27. 10:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon félreértetek! Nem azt mondom, hogy nincs neve, csak azt, hogy kicsit furcsa, mikor valakinek a hivatalos keresztneve Péterné. Itt a hivataloson van a hangsúly.
2009. febr. 27. 11:02
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Most biztos ki fognak akadni páran, de nekem sosem tetszett, ha a feleség teljesen a férje neve mögé "bújik". MIntha onnantól megszűnne vagy nem tudom. Még a siköveken is úgy van, hogy ...mittomén: Kovács Józsefné.

Mi megbeszéltük a párommal, hogy ha egyszer összeházasodounk, akkor megtartom a nevem. Ha már van egy ilyen lehetőség is. :)

2009. febr. 27. 11:05
 7/8 anonim ***** válasza:
70%

Én kötőjellel fogom felvenni majd a párom nevét. Pl.: Kis-Nagy Lujza

"Sajna", csak ez a megoldás jöhetett számba, mivel a párom nevét nem tudnám felvenni (pl. Kis Lujza), mert igencsak nyelvtörő lenne a mássalhangzók miatt, a teljes nevével pedig nagyon hosszú lenne a nevem.

2009. febr. 27. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Kis-Nagy? Most Kicsi vagy Nagy? :D
2009. febr. 27. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!