Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül egy alap (extrák nélküli) polgári esküvő? (Hódmezővásárhely)
Kábé mennyire lehet számítani? Ha mondjuk 20-25 fő lesz az esküvőn a párral és a tanukkal együtt. Semmi virág, vagy fénykép, vagy ilyesmi nem kell. Ennyi a szűk család, és ennyien is fogjuk otthon megünnepelni egy ebéd keretében. Ruha nélkül kérdem.
Hogy lehet elintézni, lefoglalni a dolgokat? Intézkedhet más is helyettem, ha személyesen nem tudok én intézkedni?
Külföldön lakunk, ezért elég nehéz egy hónappal az esküvő előtt ott lenni, mivel csak 2 hetet vagyunk otthon.
Apukám intézkedhet a helyemben? Fénymásolat elég a hivatalos papírokról? (anyakönyvi kivonat, lakcím igazoló kártya..)
Az anyakönyvvezető és a ruha kivételével szerintem minden mást el lehet másnak intézni.
Az anyakönyv. előtt ha jól emlékszem csak személyesen lehet.
De kérdezzen rá anyukád a hivatalban, az a biztos.
És sok boldogságot!
Az anyakönyvvezetőhöz személyesen kell elmenni mindkettőtöknek, legalább 1 hónappal az esküvő előtt, 2 héttel előtte már késő.
A csekkbefizetést ( a polgári díja ) és az éttermet már más is intézheti.
Nem lehet.
Mint írtam, legalább 1 hónappal előtte, de max. 6 hónap lehet.
És mindenképp személyesen mind a két félnek személyivel, lakcímkártyával, valamint kell a születési anyakönyvi kivonat is.
Igen min. 1 hónappal, de max. 6 hónappal előtte kell megjelenni.
Ezért mondtam, hogy kérdezzen rá apukád, hogy nincs-e valami lehetőség, hogy megoldható legyen.
Esetleg külföldön összeházasodni és itthon csak a vacsi és egyéb lenne?
1, magyarul szeretném kimondani az igent, 2, ha itt rendezzük az esküvőt, akkor senki nem tud jelen lenni, és szomorúak lennének az otthoniak is emiatt, meg mi se szeretnénk. 6 hónap, hát ez tök jó, magyarul nem tudunk összeházasodni, hát ez poén. Nagyon remélem, hogy valamit tudnak engedni. Azért most nem tudok hazarepülni, hogy személyesen megjelenjek.
Más kérdés: Tanu lehet családtak is? Tanu csak 18 év feletti személy lehet?
4 éve vagyunk külföldön és az én barátaim teljesen lekoptak, páromnak van egy, akivel még úgy ahogy tartja a kapcsolatot. Nekem nincs tanu jelöltem. Lehet a húgom vagy a nővérem? Két férfi tanu lehet, vagy csak egy nő egy férfi?
Szia
Házassági tanú lehet minden nagykorú és cselekvőképes személy, aki érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezik.
Ennyi a megkötés ha magyar állampolgár lesz a tanú,tehát akár 2 nő vagy 2 férfi vagy testvér,szülők szóval bárki lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!