Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyibe kerül egy alap...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül egy alap (extrák nélküli) polgári esküvő? (Hódmezővásárhely)

Figyelt kérdés

Kábé mennyire lehet számítani? Ha mondjuk 20-25 fő lesz az esküvőn a párral és a tanukkal együtt. Semmi virág, vagy fénykép, vagy ilyesmi nem kell. Ennyi a szűk család, és ennyien is fogjuk otthon megünnepelni egy ebéd keretében. Ruha nélkül kérdem.

Hogy lehet elintézni, lefoglalni a dolgokat? Intézkedhet más is helyettem, ha személyesen nem tudok én intézkedni?

Külföldön lakunk, ezért elég nehéz egy hónappal az esküvő előtt ott lenni, mivel csak 2 hetet vagyunk otthon.

Apukám intézkedhet a helyemben? Fénymásolat elég a hivatalos papírokról? (anyakönyvi kivonat, lakcím igazoló kártya..)

2011. márc. 8. 10:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Az anyakönyvvezető és a ruha kivételével szerintem minden mást el lehet másnak intézni.

Az anyakönyv. előtt ha jól emlékszem csak személyesen lehet.

De kérdezzen rá anyukád a hivatalban, az a biztos.

És sok boldogságot!

2011. márc. 8. 10:23
 2/16 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi az apukád. :D
2011. márc. 8. 10:24
 3/16 A kérdező kommentje:
Oké, hát hátha el tudja intézni apukám...ha meg nem, remélem egy évre előre is tudnak adni időpontot, mert akkor egy évet csúsztatni kell, évente csak egyszer járunk haza. Mondjuk ezt még csak úgy felvetettem, olvastam, hogy pár ezerből is meg lehet oldani. Felesleges pénzünk meg nincs nagy csinnadrattára:D Mondjuk épp azt mondtam páromnak, lehet meg kéne várni, míg a majdani második gyermekünk is tud majd járni, mert még most csak az első babánál tartunk, ő 7 hónapos, és mondtam páromnak, milyen szép lenne, ha kislányunk mellé egy kisfiút tudnánk összehozni, ő tartaná a kispárnát a gyűrűkkel, kislányom meg lenne a koszorús lányom:D Na majd meglátjuk. Egyelőre csak informálódom.
2011. márc. 8. 10:31
 4/16 anonim ***** válasza:

Az anyakönyvvezetőhöz személyesen kell elmenni mindkettőtöknek, legalább 1 hónappal az esküvő előtt, 2 héttel előtte már késő.

A csekkbefizetést ( a polgári díja ) és az éttermet már más is intézheti.

2011. márc. 8. 10:31
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem lehet.

Mint írtam, legalább 1 hónappal előtte, de max. 6 hónap lehet.

És mindenképp személyesen mind a két félnek személyivel, lakcímkártyával, valamint kell a születési anyakönyvi kivonat is.

2011. márc. 8. 10:32
 6/16 anonim ***** válasza:
Nekünk is 22-en voltak a vacsorán ami 3500Ft volt fejenként+ital.
2011. márc. 8. 10:33
 7/16 anonim ***** válasza:

Igen min. 1 hónappal, de max. 6 hónappal előtte kell megjelenni.

Ezért mondtam, hogy kérdezzen rá apukád, hogy nincs-e valami lehetőség, hogy megoldható legyen.

Esetleg külföldön összeházasodni és itthon csak a vacsi és egyéb lenne?

2011. márc. 8. 10:41
 8/16 A kérdező kommentje:

1, magyarul szeretném kimondani az igent, 2, ha itt rendezzük az esküvőt, akkor senki nem tud jelen lenni, és szomorúak lennének az otthoniak is emiatt, meg mi se szeretnénk. 6 hónap, hát ez tök jó, magyarul nem tudunk összeházasodni, hát ez poén. Nagyon remélem, hogy valamit tudnak engedni. Azért most nem tudok hazarepülni, hogy személyesen megjelenjek.

Más kérdés: Tanu lehet családtak is? Tanu csak 18 év feletti személy lehet?

4 éve vagyunk külföldön és az én barátaim teljesen lekoptak, páromnak van egy, akivel még úgy ahogy tartja a kapcsolatot. Nekem nincs tanu jelöltem. Lehet a húgom vagy a nővérem? Két férfi tanu lehet, vagy csak egy nő egy férfi?

2011. márc. 8. 11:05
 9/16 anonim ***** válasza:

Szia

Házassági tanú lehet minden nagykorú és cselekvőképes személy, aki érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezik.

Ennyi a megkötés ha magyar állampolgár lesz a tanú,tehát akár 2 nő vagy 2 férfi vagy testvér,szülők szóval bárki lehet.

2011. márc. 8. 11:15
 10/16 anonim ***** válasza:
Ááá semmit nem lehet tenni. Pont ebben a cipőben jártunk mi is. 6hónapnál előbb nem lehet időpontot kérni és tényleg csak személyesen lehet elintézni. Mi is 3napra csak ezért utaztunk haza. Előtte mi is mindent megpróbáltunk, hogy nagykövetség vagy meghatalmazás, de semmi. Mégis hol laktok, ha szabad megkérdeznem?
2011. márc. 8. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!