Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kezeljem h a meghivott baratnak hitt hazaspar nem jott el az eskuvonkre?
Tehat meghivtuk ezt a csaladot az eskuvonkre, es nem jottek el. Szombaton volt az eskuvo es meg szerdan beszeltem a feleseggel, es mondta persze jovunk. Persze mikor meghivokat kikuldtuk ket honappal az eskuvo elott akkor is mondtak h ok ott lesznek. A gond h limitalva volt a letszam mert kicsi helyet bereltunk nem akartunk nagy eskuvot, es le kellett huzni emberkeket, mert nem fertunk volna el. Tehat elvartam volna ha nem tudnak jonni akkor szolnak, legalabb egy sms-ben. de nem. Hetfon az eskuvo utan hivtak h azon nyomban csinaljam meg az adobevallasukat mert ok elutaznak kedden es ok hetfon ala akarjak irni. en meg ossze vissza rohangaltam h a kolcsonzott dolgokat visszavigyem.
azota is a csaj hivogat h magyarazzak neki konyvelest. de en mar nem akarok evvel a csaladdal foglalkozni.
ti mit gondoltok az egeszrol?
Nem volt halaleset, sem pedig korhaz, rendorseg, sem pedig baleset. A felesegnek gondjai voltak mar regota, h bekepzelt dolgokat, es sokszor depresszios volt. de ez nem akkor jott ki rajta. ez mar evek ota megvolt nala, csak a ferj nem foglalkozott vele. A feleseg vissza akart koltozni Mo-ra, a ferj meg nem. Nem sokkal utana hazautaztak, de nem az eskuvo napjan.
Egyebkent a meghivokat ugy inteztuk, valamelyik hozzaszolonak, h ket korben csinaltuk, errefele ez a szokas. Az elso korben meghivtuk azokat, akiket nagyon szerettuk volna h ott legyenek, es ha RSVP-n visszajeleztek h nem tudnak jonni, akkor masodkorbe szelektalt ismerosoket hivtuk meg. Ebben is felallitottunk egy sorrendet. RSVP-n azt mondtak h jonnek, es meg szerdan az eskuvo heten is mondtak h jonnek. A feleseg kondicioja az szerdan is ismeretes volt. En nem azt vartam el h depressziosan jojjon el, sot ugy h osszevesztek, hanem azt, h szoljon h bocs nem tudunk eljonni. Az uleseket ugy csinaltuk h nagy asztalok legyenek, hisz nem akartuk a tancteret elveszteni. de az utolso asztalt ahol tesomek, parom testverei, es ez a hazaspar ultek meg kellett bontanunk mert nem fert volna el a babakocsi. Igy parom csaladja kapott egy kulon asztalt maguknak, es tesomek egyedul ultek az asztalnal. Nem azt mondtam h gyorsan meghivtunk volna masvkit, h a kaja ne vesszen karba csak azt mondom h maskepp raktuk volna az ulesrendet. Es egy legjobb baratnomnek pl a fia tudta volna hozni a kis baratnojet, akit nem hivtunk meg mert meg akkor nem volt baratnoje mikor kikuldtuk a meghivokat.
Itt nem a kajarol van a hangsuly es nem a penz ertekerol. Elvegre mind a ketten nagyon jol keresunk az a kicsi extra nem fog foldhoz vagni minket. Hanem az emberi erkolcsrol. H arra sem erdemesitettek h azt mondjak bocs nem tudok menni, es mai napig nem kertek bocsanatot, DE az adobevallas miatt mar csorgott a telefon reggel. es hiaba mondtam h hetfon nem erek ra, mert vissza kell vinnem a berelt cuccokat, nem ertettek meg, es ferj feleseg felvaltva hivott. Tehat ha nem vagyok erdemesitve arra h bocsanatot kerjenek es ez a vilag legtermeszetesebb dolga volt, h problemank van nem megyunk, annelkul h szolunk, akkor miert vagyok arra erdemesitve h nekem szamvitelt kellene magyarazni. Elvileg arra van az iskola, es tanfolyamok, h ott megtanistak. ha meg nem tudja megtanulni talan el kellene gondolkozni azon, h nem e a kepessegeival vannak gondok es talan olyan munkat elvallalni amit el tud vegezni.
Na mindegy nalam ez egy torespont volt, es talan bennem van ez a szalka es most en ugy allok ehhez a szamivtel magyarazas dologhoz, ha lesz idom, talan akkor, de egyenlore nincs idom, es nem is akarok aldozatokat hozni ennek az erdekeben, hisz minek.
Próbálj meg túllépni rajta. Nekem lánykoromban 10 évig volt ugyanaz a csaj a barátnőm, és ő sem jött el az én esküvőmre. Ki is toltam vele: kb. 3 hónap múlva ő is férjhez ment, és én sem mentem el az övére. :)) Azzal a kapcsolatunk is megszakadt.
Biztosan fáj, de hidd el, ha igazi barátnőd volt, előbb utóbb kiderül, hogy olyan oka volt, amiről most még nem tud, vagy valami miatt nem aktuális beszélni róla. Ha pedig nem volt igazi barátnő, az ilyen kapcsolatot nem érdemes sajnálni.
A könyveléssel kapcsolatban: ami kötelezettséget vállaltál, (bármi is történt eddig) azt tedd meg, így tiszta marad a lelki ismereted, arról nem beszélve, hogy erkölcsileg több lettél nála és valahol a lelke mélyén érezni fogja a saját bűnét. Előbb-utóbb az élettől vissza fogja kapni azt, amit most veled tett.
Most örülj annak, hogy az életed egy új korszakba lépett, ahol új célok, új tervek, és főleg új örömök várnak rád!!
(A helyesírásod pedig - a körülményeidhez képest - tökéletes, hidd el, láttam én már ezen az oldalon olyan rondaságokat itthon élő honfitársaimtól, hogy a hajam az égnek állt, mégsem szólt érte senki. Nagyon jól írsz, gyere erre az oldalra többször, és gyakorolj nyugodtan!)
Nagy vonalakban igazad van, de lenne pár megjegyzésem, ha nem haragszol.
Aki depressziv, az NEM TUD telefonálni abban az állapotban, pontosabban SEMMIT sem tud megtenni, mert BE VAN ZÁRVA magába. EZ igy tudom, hogy hülyén hangzik, de aki már volt ilyen állapotban, az tudja, hogy igy van, az illetö tudja, hogy ezt vagy azt meg kellene tennie, de képtelen rá. (Most nem azokról van szó, akoknek rossz a kedve és ezt depressziónak nevezi). Ha a nö ilyen állapotba került, akkor a férjnek éppen elég sok gondja van azzal, hogy vigyázzon a feleségre, és hidd el, nincs ideje és lelkiereje olyan külsö dolgokkal törödni, mint egy meghivás.
A másik, hogy ha most visszaköltöznek a régi országukban, akkor ott rengeteg intéznivaló van, igy érthetö, hogy most gyorsan el akarnak még rendezni mindent, ami függöben van ot.
Ha ERKÖLCSILEG nem akarod magad leértékelni, akkor amit megigértél, azt csináld meg, viszont többet ne.
Azt értem, hogy rosszul esett, de egy depresziv roham legalább annyira gondolkodás-képtelenné tesz, mint egy váratlan haláleset, és ez az erintettre is vonatkozik, meg a közvetlen hozzátartozókra is. (Sajnos tapasztalatból ismerem az ilyen helyzetet, és hidd el, nem olyan egyszerü, mint ahogy kivülállók látják vagy gondolják)
Csak annyit még, hogy sok boldogságot nektek.
Ugyan már, ha valóban betegség az a depresszió, akkor másnap sem az adóbevallás miatt hívogatja, na meg ha nem tudott volna telefonálni, akkor azt mondja, hogy ne haragudj de nagyon rosszul voltam, és fel sem tudtalak hívni. nagyon sajnálom. vagy valami. de pont az a lényeg hogy semmit sem mondott. A másik meg, hogy ha a nő nem is mert rosszul van, akkor a férjnek kellett volna felhívnia őket. Szóval ez a dolog sehogy se stimmel.
Ha meg nincs pofájuk felhozni ezt a témát csak sunnyognak, akkor viseljék el, hogy a kérdező is tesz rájuk. Persze nincs harag, de egy szalmaszálat sem szabad keresztbe tenni az érdekükben. Nem hiszem hogy ilyen esetben a kérdezőnek a drága szabadidejéből egy percet is rájuk kéne vesztegetnie. És ez nem szerződés, hogy megígérte hogy segít. Igen, idáig belefért. innentől nem fér bele. Ennyi.
Azért senki se mondja már, hogy egy esküvői meghívás olyan mint egy mozi, hogy ja, bocs nem mentem, de azért remélem megnézted a többiekkel a filmet...
Eléggé úgy tűnik a dolog, hogy a kedves házaspár csak magával van elfoglalva, ők az elsők, a többi meg le van ejtve. Ez nagyon valószínű hogy így van. Szóval így is kell kezelni őket. És emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Persze, haragudni teljesen felesleges, csak negligálni kell őket teljesen. ne is gondolj rájuk és kész.
Nyilván nem akartak kitolni veletek, és nem rosszindulatból nem mentek el, na de attól még ne sunnyogjuk el a dolgot.
07.47 koszi, h azert nem is olyan rossz a magyarom.
08.07 megertem a depressziv helyzetet, de ez nem egy akkor kialakult allapot volt, hanem egy felgyruemlo allapot. es igy el sem kellett volna fogadni a meghivast, vagy egy sms-ben lemondani. en ugy erzem ennyit erdemeltem volna.
Nem kesergek egyaltalan h nem jottek el, mert egy jo este lett nelkuluk is.
Ahogy az utolso hozzaszolo kisarkitotta, itt nem az a gond h nem jottek el, hanem az h amikor felkerestek az adobevallas miatt akkor sem kertek bocsanatot, sot utana sem, es nekem azonnal de rogton meg kellett volna csinalnom az adobevallasukat meg aznap, holott nekem erre nem volt idom. A vegen megcsinaltam par honap csuszassal, de az volt az utolso amit bevallaltam.
az oktatast azert nem vallalom be, mert nem vagyok tanar, es en nem vagyok hive hazugsagoknak. amiben nincs gyakorlatom nem hazudom be h van foleg ugy h mar mintha 10 eve ezt csinalna amikor meg eleteben nem latta gyakorlatban a munkafolyamatot. 10 ev tapasztalatat nem lehet megtanitani, es amugyis kiderulne a turpissag. en az egyenes utak hive vagyok.
meg hat a hozzaallasom is valtozott pontosan ahogy az utolso hozzaszolo irta nem fer bele az idombe es nem ohajtom az eletemet ugy szervezni h beleferjen. Az eletem jelenlegi menete szerint erre nincs kapacitasom. Dolgozom, csaladom van, munka utan a kislanyom az elso, es nem fogom nagymaminak odalokni h a ledolgozott oraim utan meg konyvelessel foglalkozzak. az h ezert szabit vegyek ki nekem nem eri meg, fizetesnelkuli meg nekem kerulne sokba, ezt meg nem vallalom be o ertuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!