Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ciki, ha a vendégek szállás költségét nem szeretném kifizetni?
jah, hát ha valahova KÖTELEZŐ nászajándékot, meg pénzt vinni... mi megmondtuk, hogy nem a nászajándék miatt hivunk meg senkit, nem lesz menyasszonytánc sem, de a szállást sem tudjuk kifizetni.
Volt, aki tényleg olyan anyagi körülmények közt volt, hogy semmit nem tudott hozni, nem is egy ilyen vendég volt.
De örültünk, hogy jól érezte magát, és ő is örült nekünk. és éjfélkor hazamentek :) mindenki valakivel jött, tehát mindenkinek volt autóban helye... akik vezettek, azok meg nem ittak. ennyi :)
17:58-nak
nem a teljes násznépet teszik ki a vidéki vendégek.... azért mert lelép 10 fő, attól a többi még jól érzi magát hajnalig.
Esküvőn.
A saját(menyasszony) meghívottaimat el tudom szállásolni. A párom budapesti(én székesfehérvár melle lakom, itt lesz az esküvő, fehérváron a lakodalom). A párom erdélyi származású, így az ő rokonait és a pesti barátokat, rokonokat kell elszállásolni. Olcsó szállást tudok nekik, de 50főre nem vagyok hajlandó fizetni sok-sok ezer fotintot.
Azért azt gondoljuk végig, hogy ha mondjuk a menyasszony Szombathelyről, a vőlegény meg Debrecenből származik, és ott laknak a szülők, testvérek, nagyszülők (akiket biztosan ott szeretnél látni az esküvődön!) a pár meg mondjuk Pesten, akkor nincs olyan hely az országban, ahol úgy meg lehet tartani az esküvőt, hogy senkinek nem kell szállás. És itt egyáltalán nem távoli rokonokról, ismerősökről van szó, hanem a közvetlen családról.
Ebben az esetben azt kell jól látni a párnak, hogy milyen anyagi helyzetben vannak a családok, mert ha azt akarják, hogy legyenek ott az esküvőt, de a család nem tudja a szállást kifizetni, akkor nincs sok választás...
A barátok más tészta, szerintem nekik meg lehet mondani, hogy a szállást maguknak kell állniuk, ha ott akarnak aludni.
Mi fizettük a szállást, mert a párom rokonsága 400 km-re lakik, így jobbnak láttuk, ha nem indulnak el haza. A szállást nem volt nehéz megoldani, mert az egész esküvő egy panzió éttermében volt, így kibéreltük az egész panziót. Így maradtunk mi is, meg az én rokonságomból a közeli hozzátartozók is.
Mindenesetre ha nem fizetitek, azt illik előre megmondani a vendégeknek, hogy van szállás lehetőség, de fizetős. Csak mert ismerősöm volt olyan esküvőn, ahol ott aludtak egy panzióban, majd reggel távozáskor közölték velük, hogy x ezer Ft lesz a szállás. És ez így ciki. De ha előre meg van beszélve, akkor az úgy korrekt szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!