Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha nem bérmálkoztam, akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem bérmálkoztam, akkor lehet az esküvőm templomban?

Figyelt kérdés
nem voltam bérmálkozó,lány vagyok. De én templomban szeretnék esküdni.Lehet fehér ruhában és utánna valahol sok emberrel ünnepelni? lehet hülye kérdések,nem vagyok még ahhoz közel,hogy férjhez menjek,csak kérdem :P . lécci,fontos.Köszi
2009. jan. 19. 18:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet templomban eskudni bermalkozas nelkul is. Elso aldozo voltal?

Kulonben az sem feltetel, csak kerdeztem.

2009. jan. 19. 18:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet. Elég, ha meg vagy keresztelve.
2009. jan. 19. 18:32
 3/11 anonim válasza:
100%
Pontosan. De a megkeresztelés is történhet bármikor, akár az esküvő előtt is..
2009. jan. 19. 18:47
 4/11 A kérdező kommentje:

akkor nem értem,miért beszélték,hogy nem lehet :S

igen,voltam bérmálkozó és meg is vagyok keresztelve :) köszi

2009. jan. 19. 18:54
 5/11 A kérdező kommentje:
bocsi...voltam elsőáldozó,.bérmálkozó nem :D
2009. jan. 19. 18:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet akkor is, ha csak megkereszteltek, sőt, akkor is, ha téged nem, de legalább a párodat megkeresztelték, akkor nem lehet, ha egyikőtök sincs megkeresztelve se.
2009. jan. 19. 19:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát én meg ugy tudom, hogy anélkül nem lehet!!! Persze nem 100%, csak így hallottam. Egy közeli esküvőn a párnak házassági 'megbeszélésre' kellett járni előtte, pedig mindketten bérmálkoztak már.
2009. jan. 19. 19:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
19:46 azt szerintem jegyesoktatásnak hívják. Én már elég sok esküvőn voltam, énekeltem szertartáson, vagy csak meghívottként voltam jelen, járok is templomba, a pap max. egy ejnye-bejnyét szólhat, de csak akkor nem adhatja össze a párt templomban, ha egyikük sincs megkeresztelve.
2009. jan. 19. 19:50
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A jegyesoktatásra meg akkor is el kell járni, ha meg vannak keresztelve. Az kötelező és nem attól függ, ki van megkereztelve és ki nincs.

Az már csak más kérdés, hogy ha a kérdező meg is van ugyan keresztelve, de nem jár a templomba, akkor minek is akar templomi esküvőt? Csak azért mert szép? Ennek akkor nem sok értelme van. Szerintem.

2009. jan. 19. 20:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes amit írtok, mert amikor én nősültem a pap nem volt hajlandó összeadni minket amíg be nem bizonyítottam neki, hogy meg vagyok keresztelve és konfirmáltam. Én protestáns vagyok, a volt feleségem katolikus és az sem volt elég ha bemutattam a konfirmálási emléklapomat, mert neki hivatalos, pecséttel ellátott nyilatkozat kellett az egyházközségtől. Mikor ezzel megvoltam, akkor viszont ugyanezt kérte a kereszteléssel kapcsolatban, hiába mondtam, hogy nem konfirmálhattam volna le ha nem vagyok templomban megkeresztelve. Igyhát irány egyik város a keresztelési papírért, másik város a konfirmálási bizonylatért azért, hogy a harmadik városban végre összeadjanak.
2009. jan. 20. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!