Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeházasodni esküvő nélkű? Hogy kell?
17.06-nak
17.00 .vagyok
Idézem amit írtam.
" kértek időpontot az esküvőre.Majd azon a napon visszamentek" Ha nem értettél meg akkor újra leírom..Kértek egy időpontot és az időpont napján visszamentek...Így érthető???
Kérdező, azt akartad kérdezni, hogyan lehet esküvő, lakodalom nélkül.
Esküvő: polgármesteri hivatal.
Lagzit nem szervezel, senkit sem hívsz meg a két tanun kívül.
Kész.
Valaki írta, hogy a tanúk magyar állampolgárok lehetnek csak. Ez nem így van, nekem nemrég volt az esküvőm és magyarul nem beszélő külföldi tanúm volt. Angolul tudott (nem az az anyanyelve), jött egy angolul szintén tudó magyar barátom tolmácsolni (nem kell hivatalos tolmácsnak lenni, bemondásra elhiszik, hogy tudja a nyelvet!). Annyiban volt más, hogy a tolmácsnak is alá kellett írnia a jegyzőkönyvet.
A külföldi tanúnak pedig az útlevelét elfogadták, még magyar lakcímet se kellett igazolnia.
De általánosságban az a szabály, hogy a kötelező 4 emberből (2 tanú és a pár) ha valamelyik külföldi és nem beszél magyarul, akkor kötelező a tolmács - de a fenti feltételekkel.
tök'aranyos
felteszi a kérdést és azután meg is válaszolja:)
szegény...
*nem a fehér ruha meg papír a fontos számunkra hanem a foagdalmunk,élletársi vagyonközösségben vagyunk,boldogok vagyunk
Ez mind nagyon szép, legyetek is még sokáig, de ha netán vége lesz a boldogságnak, akkor eléggé ki leszel szolgáltatva anyagilag. A házasság véd, az élettársi kapcsolat nem. Örökölni meg nem fogsz.
Köszönöm a sok Kedves válaszolónak!
MA: 09:36!
Amiért sejtem,hogy hogy kell attól még nem vagyok biztos benne!
Példáúl,hogy tanuk kellenek....és milyen iratokra van szükség,mennyit kell várni...stb
De szerencsére vannak nálad kedvesebb emberek is akiknek köszönöm a sok hasznos tanácsot.
Neked meg ajánlom h alkalmazz egy kis önértékelést,nézz magadba,ne légy ilyen gúnyos és fennhéjázó valakivel akiről szinte semmit sem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!