Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg anyukámnak tapintatosan, de határozottan, hogy nem illik feketében jönni az esküvőmre?
Nálunk ugyan ez megy. A sógornőm nem akarja megengedni a húgomnak hogy fekete ruhában menjen, pedig van a derekán egy óriási piros öv, és van hozzá ilyen cuki piros hajháló és piros cipő. Ilyen 30-as évek ihletésű, a húgom varrta nagyon sokat dolgozott, és egyáltalán nem tűnik temetőinek.
Mondjuk az idősebbeken a fekete amúgy sem mutat jól, beszéld rá egy jól szabott sötétkék vagy sötétbarna kiskosztümre világos szatén blúzzal például.
Többen irjátok hogy nem számit a ruha szine - engem azért érint érzékenyen mert egy évvel ezelőtt halt meg nagypapám, és akkor éppen eleget járt feketében az egész család, az esküvő szeretném ha az öröm ünnepe lenne, a fekete meg nálam most erősen a gyásszal kapcsolódik össze emiatt. Amúgy én is szeretem és elegáns, pl szinházba, estélyre ok, de nem a saját lánya esküvőjére.
Aki irta hogy náluk mindig feketében vannak az örömanyák hova valósi? Kiváncsi lennék ez merre szokás.
Ha belegondolsz, valamilyen szinten az esküvőnek is van egyfajta temetés jelentése átvitt értelemben. Hiszen az örömszülők tulajdonképpe "elvesztik" a gyereküket, amikor az megházasodik.
A fekete ruháról, ha színes kiegészítők vannak hozzá, senki nem fog gyászra asszociálni.
Ha annyira zavarna, hogy az anyukád feketében jelenik meg, foghatnád megad és felajánlhatnád neki, hogy elmész vele választani egy szép ruhát és kifizeted.
"Anyu, arra gondoltam, veszek neked egy különleges ruhát amit viselhetnél az esküvőmön: azt szeretném, ha neked is hasonló stílusú lenne a ruhád, mint az enyém"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!