Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Pontosan miért kell egy év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pontosan miért kell egy év egy esküvő megszervezéséhez?

Figyelt kérdés
Vagy akár több is. Novemberben voltam az esküvő kiállításon, kérdezték a szolgáltatók, hogy mikor lesz, mondom 2025-ben, mondták akkor pont időben kezdem megszervezni...
2024. febr. 7. 07:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
A szervezőNEK 1év, mert sok ügyfele van és szét van szakadva, de ha te magad szervezed, akkor megvan az pár hónap alatt is.
2024. febr. 7. 13:30
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
3 hónap alatt le lehet szervezni, legalább is nekünk sikerült egy majd 100 fős lakodalmat. Júniusban voltunk egy eléggé alulszervezett esküvőn, na mi tudunk jobbat is. Augusztusban már volt helyszín, ceremóniamester, dj, fotós szervezve, akkor adtuk oda a meghívókat is. Vasárnapi lagzin volt egy 4 napos hosszú hétvégén, szombaton utaztak, akinek utaznia kellett, mi két tanúval aláírtuk a papírt (ugyanis az anyakönyvvezető vasárnap nem dolgozik), vasárnap meg volt rendes nagyruhás templomi, és szertartásvezető/cm által vezetett szertartásunk, buli. Utána volt még 2 nap pihenni. Most se csinálnám másképp.
2024. febr. 7. 19:37
 13/21 anonim ***** válasza:
54%
Mert ha pl. Januárban állsz neki szervezni az augusztusi esküvőt, nem lesz szabad időpont az étteremben vagy a kiválasztott helyszínen, nem ér rá a fényképész, zenekar, dekoros stb. A legtöbben július - augusztusban házasodnak ált.szombaton, ez összesen kb.8 nap egy évben, ha erre jut 10 fő egy kisebb városban, akkor valószínű,hogy nem mindenkinek jut a legjobb helyszín, szolgáltatás stb. Nem tudnak válogatni, be kell érni a maradékkal.
2024. febr. 8. 10:50
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Nem szükséges. A nagyobb puccparádékhoz kell elvileg több idő, helyszín, lefoglalás stb. Főleg ha tipikus esküvői szezonban akarjátok megtartani amikor a többség.

Egy esküvőhöz önmagában nem kell sok idő megszervezni. Mi 4 hónap alatt elintéztünk mindent. augusztus hónapban kértünk időpontot, és onnan már csak pár dolog volt. Fotós, étterem, torták. Szeptember-októberben konkrétan nem is csináltunk semmit. Még novemberben intéztük a ruhákat, a karikagyűrűket, a meghívásokat, és a szülőköszöntős ajándékokat pedig december legelején

Decemberben, 2 héttel karácsony előtt pedig össze is házasodtunk, még abban az évben.

2024. febr. 8. 12:44
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az csak egy papír könyörgöm, enélkül is lehet együtt élni."

Pontosan, egy papír. Vagyis szerződés.

Együtt élni lehet, de pl. ha gyereket akartok, azonnal nem automatikusan kapja meg az apuka nevét, hanem plusz körökkel (meg nekem valahol megalázó is lett volna, hogy együtt vagyunk, szeretjük egymást, mégis be kell másoknak mutatni az apasági nyilatkozatát, hogy igenis elismeri, hogy az az ő gyereke).

Kórházba kerülés esetén sem mindegy, hogy te a barátnője vagy, vagy a felesége. Halálesetnél végképp nem az.

Valamint ez tényleg annak a kinyilvánítása, hogy ti összetartoztok, mindenhogy (közös vagyon pl.).

2024. febr. 10. 13:32
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

6. Neked lehet csak egy papírt jelent, akkor te ne is házasodj ha így állsz hozzá, mert nem neked való. D másoknak a házasságkötés többet jelent. Ne szólj bele, akkor meg főleg ne győzködj senkit sem, ha nem kérdezik a véleményed. Igen, van hogy nem jön össze, és végül válás lesz, de ennyi erővel sose legyen kapcsolata sem senkinek mert talán szakítanak? Mindenki legyen magányos?

A házasság annyi amennyit 2 ember beletesz, se több, se kevesebb. És ha tetszik ha nem, ugyanúgy vannak boldog házasságok is, nem csak a válásokat kellene figyelembe venni. +

Tudod vannak akiknek többre van igénye egy pasim csajom kapcsolatnál amiben idővel összecuccolnak és együtt éldegélnek.

Jogilag is több egy házasság egy sima együttélős kapcsolatnál.

Egy feleséget/férjet pl beengednek a házastársához, ha véletlen kórházba kerül, egy barátnőt/férfipartnert nem feltétlenül fognak, mert ők jogilag nem családtagjai egymásnak. A barátnő sírva a párja anyját hívta amiért őt nem emgedték be és nem mondtak semmit az állapotáról. ( Pár éve megtörtént eset, mikor a férjem kórházba került és bementem hozzá, ott voltam, láttam hallottam mindent)

2024. febr. 10. 14:07
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez semmi, de pl. ha a gépről történő lekapcsolásról kell dönteni, akkor sem a párt kérdezik meg, ha nem házasok... Hanem a szülőket.

Magunkból indulok ki, de engem kifejezetten rosszul érintene, ha 10+ év kapcsolat után anyósom döntene a férjem élete felől, akivel évente kétszer beszél telefonon...

2024. febr. 10. 14:12
 18/21 A kérdező kommentje:
Én sem értem, hogy jött ez a téma a kérdésemhez :D Ne házasodj ha nem akarsz, de ahhoz semmi közöd, ha egy pár szeretne összeházasodni. Én is jobban örülök, hogy a párom fel szeretne vállalni és le akarja élni velem az életét, nem akarja meghagyni azt a lehetőséget, hogy egyszer kiszeret belőlem és összecuccol, amíg dolgozom, és lelép.
2024. febr. 10. 14:16
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha ragaszkodsz a nyárhoz és a szombati naphoz és a nagy esküvőhöz, akkor valóban kell egy év, de ha ezek közül bármelyik szempont nem fontos, akkor bőven elég fél év, vagy pár hónap.
2024. febr. 14. 15:33
 20/21 anonim ***** válasza:
12%
Házassággal is összecuccolhat és leléphet amíg dolgozol, nem a papíron múlik.Amúgy esküvőhöz 1 hónap kell,.A bejelentkezéstől az a minimum amit várni kell.Lagzihoz, attól függ mit akartok.Kertiparzyhoz csak mint máskor, ha puccos, sok száz fős, akkor kell az 2 év, mert nem lesz szolgáltató aki el tud vállalni
2024. febr. 19. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!