Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen kiadásokra kell számítani egy átlagos falusi esküvő (+lagzi) megszervezésénél?
na akkor sorban:
- menyaruhát olcsón is lehet nagyon szépet venni, legyen mondjuk kiegészítőkkel együtt (fátyol, cipő, kistáska, ékszer - de van, ahol adják a ruhával) 50.000
- öltönyt a vőlegénynek mi vettük, de át kellett alakítani. Az öltöny, mellény, nyakkendő, zsebdísz, 2 ing 27.000Ft
- virágok anyós által kedvezményesen lettek véve, így "csak" 30.000 volt, de volt bőven, ha nem akarod annyira nagyon díszíteni, akkor te is kijöhetsz 30.000ből
- fodrász, sminkes, körmös vidéken egy 10esből kihozható, vagyis +10.000
- meghívókat én pauszra nyomtattam itthon, szalaggal átkötve. 1 db papírra 2 meghívó fért, 20ft volt egy A4es pausz, plusz kellett 30méter szalag, annak is kb. 30ft métere, legyen mondjuk 30ft darabja+a nyomtatás
- ültetőkártyákat is itthon gyártottam, pillangósat, egy lapra 6db fért, egy (dombornyomott, színes) lap 65Ft, vagyis darabja kb 10Ft a nyomtatással együtt
- vettünk még lufikat a Metroba, kb. 1000ft-ért
- a díszítésünk bordó és fekete volt, vettem bordó szalvétát, felhengerítve fekete szalaggal átkötve kb. 30Ft darabja
- a főasztal elé feltettünk bordó futót W alakban lógatva (ezt az étterem adta), a fehér abrosz és a bordó anyag közé pedig lógattunk karácsonyfa égősort, fehéret
- szertartás nálunk csak polgári volt, 16,000+egy pezsgő
- kaja+pia 4300Ftra jött ki, a 120 emberre 473,000ftot fizettünk étteremben
- sütit azt a család sütötte, nálunk ez a szokás, a menyatorta ajándék volt pontos árat nem tudok, de egy 3 emeletes fondanttal bevont tortánk volt, 10-12 ezerért
- bort és rövidet bevihettünk, a bor és a pálinka házi volt, 30.000ért vettünk még mellé jégert vodkát meg krémlikört, cherryt
- fotósunk 50.000ért volt, beállított, polgári meg utána csoportképek, de ha jött volna a lagzira is, az is csak +10.000, és nagyon jó képek lettek
- a videósunk 60.000et kért, őt nem ajánlom, bár a munkája nem lett rossz, de a hozzáállás... na mindegy
így hirtelen ennyi jut eszembe
nekünk 120főre megállt 850.000ft-ban állt meg
remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!