Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rosszban lévő rokonság...mi lenne a megoldás?
Ötleteket, tanácsokat várok!
Az én "oldalam" szerencsére nyugis(abb),nincsenek nagy ellentétek.Párom családja viszont egy tragédia( nem én mondtam először, mielőtt gonosznak lennék titulálva, ő maga pontosan tudja ezt és ki is mondja).A rokonsága nagy része rosszban van egymással,a kisebb családokon belül is megromlott házasságok stb. van...Emiatt tanácstalanok vagyunk, hogy legyen-e "igazi" esküvő, vagy polgári két tanúval.
A mai világban azért nem olyan olcsó egy esküvő,a szervezés is nagyon sok idő, energia... rémes lenne arra emlékezni,hogy rendeztünk egyet,amin se a vendégek,se emiatt mi nem éreztük jól magunkat.Talán egymásnak nem ugranának az illendőség miatt,de nyilván érezni lehetne a feszültséget,nem tudom mennyire lehetne önfeledten bulizni úgy,hogy a vendégek majdnem fele között nagyfokú ellentétek állnak.
Terméseztesen,hogy csavar is legyen a történetben, ha csak 2 tanús polgári lenne, akkor borítékolható lenne többektől a sértődés. Ki mit tanácsolna?
Én tartanék lagzit - ha szeretnétek amúgy. Most ne ti és a te normális családod szívjon pár hülye miatt...
Párodnak kell tudni, hogy milyen nagyok az ellentétek, félre tudják-e ezt tenni egy napra. Illetve, hogy kivel milyen a viszony. A balhéra hajlamosakat egyszerűen nem hívnám meg. Lehet, hogy így jóval kevesebben lesznek, de engem nem zavarna. Azokkal ünnepelnénk, akik szeretnek minket.
Uram bocsá' ha a kiállhatatlan szülőket nem hívnátok meg? Tudom, hú de meg fognak sértődni. Hálistennek, eddig is csak többen voltatok velük.
2 tanúson is megsértődnének - amúgy felnőttek vagytok, szóval közük?
Én tartanék lagzit, problémásék nélkül. Mi a férjem bátyjáékat nem hívtuk meg, hasonló okból: piál és ettől kötözködő lesz meg agresszív. A mi lagzinkat biztosan nem szerettük volna, ha tönkreteszi. Nélküle tartottuk, szuper jól sikerült.
Amit a vendégek mondanak,azt le kell tojni. Örüljenek szépen, hogy ott lehetnek. Haverom nem hívta meg a szüleit,mert nincsenek jóban. Mindenki jól érezte magát, teljesen problémamentes lagzi volt vendég szemmel (ők is nagyon elégedettek voltak a menyasszonyával). Amúgy attól, hogy valaki anyád/apád, szerintem még nem tartozol semmivel. A vérrokonság még nem kötelez semmire.
A fő kérdés az, hogy TI mit szeretnétek? Nem a Pista bá, meg a szomszéd Mari néni. Ti, mint az ifjú pár. A világra szóló lagzi és a két tanús felállás között még számtalan lehetőség van :)
nem biztos,hogy minden vendég megértené,elfogadná ezt
Vendégeknek mióta van vétójoguk a vendéglista összeállításában? Nagykorúak vagytok már? Akkor ne kérjétek ki Margitka néniék jóváhagyását.
És ha egy ideig sértődés lenne ebből? Szerintem így legalább gyorsan képbe kerülnétek azzal kapcsolatban, hogy kik azok, akik amúgy tisztelnek titeket/tisztelik a közös életeteket.
Engem nem érdekelne senki véleménye, a második házasságkötés szinte biztosan kéttanús lesz, mivel amúgyis utálom a felhajtást.
Egyszer engem nem hívtak meg az egyik unokatestvér esküvőjére( ez 2018.ban volt).Emiatt olyan családi balhé volt náluk,hogy a mai napig emlegetik, vannak,akik emiatt azóta is rosszban vannak, nem is találkoznak már egymással.Ezekből tudunk kiindulni...
Természetesen mindketten nagykorúak vagyunk( sajnos már túl régóta is :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!