Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretnénk, ha egy kisgyereket hoznának az esküvőnkre? Szülőkkel ilyet hogy lehet közölni finoman, tapintatosan?
Viszonylag közeli családtagok (apukám testvére az egyik szülő).
Gyerekmentességre nem foghatjuk, mert lesz több gyerek is, 3 évestől egészen a 12-13 évesig, néhánynak a ceremónián is lesz szerepe.
Az unokatestvérem, akiről a kérdés szól, viszont kezelhetetlen és elviselhetetlen.
Agresszív, neveletlen. Hangoskodik, provokál, csúnyán beszél. Szülei ennek ellenére viszik mindenhová, ahol garantált a balhézás, cirkusz.
Mi ezt a saját esküvőnkön nem szeretnénk sem élőben látni, sem visszanézni felvételeken. De tudnak a lánykérésről, azzal is tisztában vannak, hogy jövőre lesz a nagy nap, 130 főnél meg nem mondhatjuk azt, hogy pont ők nem fértek bele a keretbe.
Tudnátok bármi tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy ezt a helyzetet mivel tehetnénk kevésbé kínossá?
Beszéljünk velük erről előre, vagy a meghívó átadásakor említsük meg?
Én tapintatosan rákérdeztem a szülőktől, hogy mit gondolnak, hogy fogja bírni a kisgyerek a szertartást, és felajánlottunk nekik az eredeti helyük mellé egy a kijárathoz közeli helyet is, ha úgy éreznék, ki kell majd menniük vele.
Nem volt semmi gond a szertartáson, végig aludta.
A család konkrétan a mi pártunkon áll a kérdésben.
Volt most nyár elején az egyik rokonunk ballagása, ő közölte, hogy vagy nem lesz meghívva a gyerek és a szülei, vagy ha meghívják, akkor ő biztos inkább a barátja ballagási ebédjére megy a sajátja helyett... Ilyen szinten nehéz eset, úgyhogy ennyit erről.
Kellemetlen velük bárhol megjelenni, mert a gyerek hisztizik mindenen, rossz, direkt provokálja a felnőtteket. Szülei egy ideig tűrik, mintha észre sem vennék, aztán az anyja robban és üvöltözik vele, rángatja, legyünk akár a négy fal között, otthon, akár egy étterem teraszán.
Mi ezt nem akarjuk a saját esküvőnkön is nézni, úgy gondolom, ez teljesen megérthető.
6 éves gyerekről beszélünk, nem aludná végig, maximum, ha Xanaxot keverünk az üdítőjébe titokban.
A szülőkkel az a gond, hogy ignorálják a gyerek viselkedését, hozzák-viszik mindenhová.
6# Én ezt értem, de normál családban akad egy-két tesó, nagyszülő, akárki (a gyerek számára nem idegen), aki annak a gyereknek szintén a sarkára tud lépni, odébb tudja kísérni, ha parádézik, letudja kötni stb. És igen, néha nagyobb eséllyel, mint a saját szülei... Normál családban pedig ez tök természetes és nem úgy felfogandó, hogy "elrontja a szórakozásomat". Ennyi erővel te is elrontod Jóska nagybácsikád szórakozását, mert ő inkább a Froma1 időmérőjét nézné szombat délután, ahelyett hogy a te esküvődön ücsörög.
De te tudod, nekem tök mindegy, csak ha így akarod, akkor legyél annyira tökös, hogy közlöd velük. Nincs kerülő út, meg körmönfont fondorlat, hogy hogyan úszd meg a konfrontálódást. Sértődés lesz, készülj fel és kész. Mellesleg tök érthetően, mert azt a legtöbben megértik, hogy egy esküvő gyerekmentes és ezalól a sajátja sem kivétel. De azt nehéz feldolgozni, hogy minden gyereket szeretettel vártok, csak az enyémet nem, úgyhogy ja. Én nem tartom magam sértődősnek, de ennél még az is jobb, ha egyáltalán meg sem hívtok indoklás nélkül.
Én értem a problémádat, kérdező, de az a helyzet, hogy tapintatosan nem tudod közölni a szülőkkel, hogy Rettentő Robikát hagyják otthon.
Meg lehet mondani nekik, hogy a meghívás csak a felnőtteknek szól - aztán vagy értenek belőle, vagy nem. Kicsit direktebben el lehet mondani konkrétan, hogy Robikát nem várjátok a szertartásra és a lagzira, mert sajnos nem tud viselkedni. De ahogy már jelezték mások is: ebből oltári nagy sértődés lesz Robika szülei részéről.
Vagy nem hívod meg Robika szüleit sem, és kész (mint írtad, a gyerek nélkül nem mennek sehova, hát akkor ők sem lesznek meghívva). Persze ez is jó nagy sértődéssel járó megoldás.
Sajnos eléggé patt-helyzetben vagy, itt nincs jó megoldás.
15-ös, de miért sózzak rá valakire ilyen feladatot?!
Senki nem azért megy egy esküvőre, hogy másnak a gyerekét terelgesse, nyugtatgassa... Nagymamánk saját maga mondta, hogy erre a helyzetre valamit találjunk ki, mert ő nem akarja még ott is ezt a műsort nézni.
Mindenkinek az arcára van írva minden, ahogy megérkeznek valahová. Egy kedves, aranyos megmozdulása sincs a gyereknek, csak a kiabálás, csúnyabeszéd, provokálás.
"Ennyi erővel te is elrontod Jóska nagybácsikád szórakozását, mert ő inkább a Froma1 időmérőjét nézné szombat délután, ahelyett hogy a te esküvődön ücsörög."
Aki így van vele, annak nem kötelező jönni! :)
Nem fogunk senki fejéhez pisztolyt tartani, hogy na gyerünk öltözni, mindjárt indulni kell.
18# De az elvet érted remélem...
Sajnálom, hogy olyan családod van, hogy ez teher nekik. Illetve inkább a gyereket sajnálom, hogy olyan családban nő fel, ahol ő teher. Egy összetartó családban van aki közbelépjen és segítsen. Elbeszélgessen a szülőkkel hogyan lehetne máshogy, stb. Én tök természetesnek érezném, ha mint tesódat, megkérnél, hogy legyen a fél szemem Pistikén, mert tudjuk milyen... Nálatok meg ez "rásózás". Nem vagyunk egyformák. Mindegy ez csak szájtépés, ami a lényegen nem változtat. Megsértődnek, kész. Legalább nem kell többé látnod a gyereküket. Meg őket sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!