Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma még szokás, hogy az esküvő előtt ajándékot ad az anyós és após a menyasszonynak?
Nagyon hely és csaladfüggő.
Ma már semmi nincs kőbe vésve.
Ahány ház annyi sokás.
Én sem hallottam még ilyenről, sem a régebbi generációtól, sem a mostani környezetemben. Szerintem ez véletlen volt.
Azt tudom esetleg elképzelni, hogy a dédmama régi aranyláncát adták a menyasszonynak, hogy abban menjen férjhez, de hogy kifejezetten ezért ajándékozzanak, az nekem furán hangzik.
Én nem hallottam ilyen szokásról.
Mondjuk... mi pont kaptunk aranyékszert abban az időszakban, de az nem valami ajándék vagy hagyománynak volt szánva, simán csak összegyűjtötte a feleség anyja a nem hasnzált aranyékszereit, hogy nyugodtan olvasszuk be karikagyűrűnek, mert úgy legalább lesz haszna az ékszernek. De ennek praktikai okai voltak, nem hagoymánybeli.
Akkor lehet, hogy tényleg véletlen.
#5 egyébként anyukám tényleg azért kapott egy arany fülbevalót, hogy abban menjen férjhez. Vagyis nem mondta ki az anyósa, de esküvő előtt nem sokkal kapta, és meg is jegyezte, hogy milyen szép lenne a menyasszonyi ruhájához. Aztán Anya abban ment férjhez, nehogy sértődés legyen. (De tetszett is neki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!