Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanúkérdés. Ebből sértődés lesz?
Ismerős pár (vőlegényem legjobb barátja és felesége) tanúi mi voltunk kb. öt éve. A vőlegényem szerepe nem volt meglepő, az enyém igen, bár jóban vagyunk, azt gondoltam, a tesója lesz az, illetve van még ilyen kategóriás barátja, mint én. De persze örültem.
A mi esküvőnk két tanús lesz. A vőlegényem tanúnak az említett barátot akarja, ezt meg is értem. Viszont én nem szeretném a feleségét megkérni. Nincs vele bajom, de mást szeretnék.
Ez meg milyen idiótán jön le. Ha a férj ott lesz, a felesége nem, az bunkóság? Egymás között kellemetlenség lesz, ha a férj vállalja? Dehát nem jön senki más, még a rokonok sem, akkor nem szeretnénk illemből meghívni. Akkor meg velük szemben lenne bunkóság családon kívüli személyt meghívni.
Jaj, de szarban vagyunk. Én kilátástalannak látom a helyzetet.
Nem szeretnénk engedni a kéttanúsból, és a választott tanúkból sem. Nem véletlen lesz ilyen kicsi.
Ha barátot meghívod esküvőre, az a feleségével érvényes. Nem úgy a tanú.
Az már lehet különféle, más barát, rokon.
Nem bunkóság, tehát.
De a tanúdnak meg kell hívnod a párját. Ez alap.
Esküvőre általában bunkóság pár nélkül meghívni valakit. Akkor is, ha két tanús.
A párod tanúja is vér szerint idegen. Lehet így el sem vállalná, hogy egyedül csak őt hívjátok meg. Én a párod helyében keresnék új (szingli) tanút, ha ennyire ragaszkodtok a négyfős limithez.
Sose értettem miért tartják bunkóságnak, ha valakit pár nélkül hívnak ide vagy oda. Nem ott ahol van 200 vendég, hanem szűkebb körű eseményeken.
Ha van egy nagyon jó barátod/baratnőd/rokonod de a párjával 2x találkoztál, akkor minek? Egy este. Ami a házasulandókról szól.
Meg mi van ha együtt vannak teszem azt 2 hónapja (tudom, itt nem erről van szó, általános eszmefuttatás része), nem is stabil kapcsolat, akkor egy kvázi idegent hívjanak meg, csak mert "illik". A társadalom sokkal boldogabb lenne ha mások elvárásai helyett magára figyelne, legalább ekkor. Tudom, le leszek pontozva. #3assal értek egyet.
Rátok visszatérve: ha normalis, akkor nem fog megsértődni. Esetleg hívd el, mint a tanú párja, meg akkor a Te tanúd párját is hívjátok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!