Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a solo weddingről, mint új szolgáltatásról?
Japán magány: az Instán jól mutat az egyszemélyes esküvő
Miközben a közösségi médiában paradox módon az esküvői fotóikkal vagy épp a partnerükkel, családjukkal felkeresett kirándulóhelyeken lőtt vidámabbnál vidámabbnak tűnő fotókkal hergelik egymást az emberek, Japánban sajátos megoldást találtak azok a fiatal, jellemzően a húszas éveik elején járó lányok, akik úgy gondolják, soha életükben nem fognak férjhez menni. Az úgynevezett magán(y)esküvőkön részt vevők éppúgy kibérlik álmaik ruháját, lefoglalják a fodrászt, a sminkest, a manikűröst és a fotóst, mint a hagyományos ceremóniára készülő társaik, csak épp esetükben vőlegény nincs a mutatványhoz. De a portréfotókról, amelyeket aztán posztolni lehet, ez úgysem feltétlenül derül ki.
A beszámolók szerint a szolgáltatás néhány százezertől akár egymillió forintnyi jent is megér azoknak a lányoknak, akik valójában nem is akarnak férjhez menni, vagy nem tudják, hogy a valóságban lesz-e lehetőségük menyasszonyi ruhában pózolni. Az elsőként 2014-ben egy kiotói utazási iroda által kínált magán(y)esküvő, még ha nem is mozgat meg tömegeket, annyira azért népszerűvé vált, hogy más japán metropoliszokban, például Tokióban is építettek üzletpolitikát hasonló szolgáltatásra.
Igazából megértem, hogy sokan szeretnék magukat menyasszonyi ruhában látni. A mai világban egy átlag nő életében nem nagyon van olyan alkalom, ahová grandiózus estélyi ruhát vehetne fel. Pedig mint látszik, igény lenne rá. Ezek a nők is szeretnének egy nap hercegnők lenni. Ha valóban ennyi az egész, hogy felveszik a ruhát, és készülnek képek, az oké szerintem.
De olvastam olyat is, hogy valaki konkrét szertartást rendezett és összecsődítette a rokonokat, arra az alkalomra, hogy "feleségül veszi önmagát". Na ez már iszonyat gáz.
Hát, ha nincs rajta mulatószene (nem tudom van-e japán mulatós), vőfély, parittyába is alkalmas szikla-pogácsa meg 50000 liter alkohol és az ebben fuldokló vendégek, akkor ez már minőségi ugrás a hagyományos magyar lakodalmakhoz viszonyítva.
De önmagában csak egy újabb japán "hip", mint a hologram-házasságok. Japánéknál kb. betarthatatlanok a klasszikus férfi-mintát takaró elvárások, az európai incel cincogásnak hamar vége lenne, ha látnák a japán női elvárásokat, a legtöbben nem is tudnak megfelelni neki, így inkább 0-24 nyomják a fortnájtot meg a többi szart, animék-világában élnek és hologramoznak.
Szerencsére vannak akkora rasszisták, hogy ne töltsék fel a népet afrikai meg indiai töltelékkel, így nagyon gyorsan öregszik el a nép, Kína majd elfoglalja őket, ha eljő az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!