Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A páromnak lehetnek az én szüleim a keresztszülei ?
Én nem vagyok hívő ugyan, de sosem értettem ezt az álszent szarságot, hogy a nem hívők minek akarnak templomi esküvőt/temetést.
Egyébként ma már pénzzel bármi megoldható ha szerencséd van.
Nem szükséges megkeresztelkednie a párodnak, ha te meg vagy keresztelkedve.
Elegendő, hogy az egyik fél legyen megkeresztelve.
Nem tudom, pontosan melyik felekezetről van szó, de katolikus felnőttkeresztségnél egyrészt nincsenek keresztszülők. Bérmaszülők lehetnek, mivel felnőttkorban a bevezető szentségeket - keresztség, elsőáldozás, bérmálkozás - egyszerre szolgáltatják ki. Másrészt nincs ilyen, hogy "gyorsan". Felnőttkeresztség esetén több hónapos felkészítés van.
Szóval házasodhattok úgy, hogy ő nincs megkeresztelve. Már ha komolyan gondoljátok ezt az egészet és nem csak a nagyi kedvért akartok templomi esküvőt, meg azért mert milyen szép a fotókon. Ha csak a díszlet kell, akkor hagyjátok az egészet.
5-ös, nincsenek. Legalább is a katolikus felnőtt keresztelőn, ahogy írtam. Igazából itt a kérdésben nem tudjuk, hogy melyik felekezetről van szó.
"Felnőtt keresztelésnél nem keresztszülőkről beszélünk (hisz szülői nevelésre itt már nincs se szükség, se mód), hanem kezesről, vagyis egy olyan katolikus keresztényről, aki felelősséget vállal Isten és a közösség előtt a keresztelendőért. Ő támogatja, segíti a felnőtt keresztény életben. A felnőtt maga válaszol a kérdésekre az Egyház színe előtt, nincs szükség szülei vagy keresztszülei szavára. Ő már tudatosan, saját nevében vállalja a hitet és a hitből fakadó életet." (forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!