Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kapuzárási pánik?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kapuzárási pánik?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva nem tudom, mi bajom van mostanában. A párommal jegyben járunk, bár az esküvőt az anyagiak miatt még nem mostanában tervezzük. Nagyon szeretem őt, tényleg igazi társak vagyunk lelkileg is, mindenben jól kijövünk, de valahogy egyre inkább kezd elhatalmasodni rajtam az érzés, hogy ez biztos jó nekem életre szólóan? Biztos így szeretnék élni? Sajnos a kapcsolatunkban komoly hiányosságok vannak intimitás terén, ami rányomja a bélyegét az önbizalmamra és az énképemre is. Nem érzem magam vonzónak, sem olyannak, akire vágyik a másik nem és ez már megmutatkozik más kapcsolatokban is az életemben, egyszerűen csomó dolgot nem merek már úgy, mint régen, mert visszataszítónak érzem magam mások szemében is. Hiszen, a hűség és az elvek miatt ki van zárva, hogy mástól tapasztaljak ilyesmit és kapjak komolyabb megerősítést, a párom meg nem küld felém visszajelzést erről olyan gyakorisággal és olyan módon, ahogy szükségem lenne rá. Beszéltem vele erről nyilván, de mégsem erőltethetem rá, hogy rámmásszon, ha nem érzi úgy és nincs kedve vagy vegye a lapot, ha próbálok közeledni és játszadozni kicsit vele. És megvallom, megalázó, mikor próbálok úgy viselkedni, mint aki vonzó, de nem azt a reakciót kapom rá, hanem mintha semmit sem csinálnék. A kapcsolatunk alatt sokat változtam, de igyekeztem jó irányba és a párom is azt mondja, hogy jobban nézek ki, mint mikor megismert, rendszeresen edzek azóta is, nem híztam el, nem vagyok igénytelen, figyelek arra, hogy jó illatom legyen, jól nézzek ki, nyitott vagyok sok dologra a szex terén is, de mintha mindez mindegy lenne: jó, ha van, de nem baj, ha nincs.

Sajnos van bennem egy olyan érzés, hogy ez az első és utolsó esélyem egy hűséges, házasságot preferáló kapcsolatra egy olyan emberrel, akinél jobban még senkivel sem tudtam azonosulni az élet más dolgaiban és mintha választani kellene egy igazi társ és a jó nemi élet között. A korábbi kapcsolataim legalábbis ezt mutatják, hogy vagy ez, vagy az. Vagy mindig lesz valaki a képben és mindig lesz köztünk egyfajta távolság így vagy úgy vagy pedig ez van, ami most. Viszont egyszerűen nem tudok nyugodt szívvel összeházasodni vele abban a tudatban, hogy bár semmi kétségem az ő kizárólagossága felől, nem tudom, hogy tudnék leélni egy életet úgy mellette, hogy a nemi életünket elnézve nem tudom, sírjak vagy nevessek. Irigy vagyok a korosztályunkra és haragszom mindenre, hogy nekem, akinek keresnie sem kell partnert, mert van, ez nem adatik meg. Egy lúzernek érzem magam, aki senkit nem tud megmozgatni és egyszerűen sóvárgok azért, hogy valaki megérintsen és elmondja nekem a vágyait, amit együtt élhetünk meg. Ennek pont, hogy a páromnak kellene lennie, de mintha ilyen szempontból nem is ebben a dimenzióban élne. De nem akarom magam ráerőltetni, nekem sem esne jól fordítva.

Túlreagálom? Csak a közelgő esküvő miatt érzem ezt ennyire súlyos dolognak vajon? Megérné párterápiára mennünk vagy mit tehetnék? Úgy érzem, kezdek szétesni és megkérdőjelezni magam.

30F és 25N

2022. márc. 11. 12:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Ez nem kapuzárási pánik! Nem illetek össze. Ha már most bajok vannak az intimitás, szex terén, akkor ez évek múlva elviselhetetlen lesz. Elmehettek párterápiára, de ezen nem hiszem, hogy változtatna, ha pld. aszexuális.

Milyen gyakran vagytok együtt, te mit igényelnél, ő mit szeretne?

2022. márc. 11. 12:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Havonta- háromhetente egyszer és akkor sem esik mindig jól, mert nem érzem annyira, hogy kíván vagy túl "menetrendszerű" az egész. Én igényelném azért minimum hetente, de inkább heti 2-3x. Őszintén nem tudom, hogy aszexuális-e, állítása szerint nem, csak nem volt soha akkora dolog neki a szex.
2022. márc. 11. 12:55
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
A te igényeid normálisak, és el tudom képzelni mennyire rossz az a havi 1, amit úgy érzel, hogy csak azért történik, hogy ki legyen pipálva. A helyedben vele házasságban nem gondolkodnék, csak rossz vége lehet.
2022. márc. 11. 13:04
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Sajnos ez egy nagyon nehéz döntés számomra így... :(

2022. márc. 11. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Akkor gondolkodj el azon, hogy most nagy a szerelem, de idővel az együttlétek száma is csökken, nem beszélve arról, ha jönnek a gyerekek (mondjuk havi 1 szex ehhez édeskevés), akkor mi lesz 10 év múlva. 2 ereje teljében lévő ember, aki 1/2-1 évente szexel, vagy már soha.
2022. márc. 11. 13:17
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy kapuzárási pánik! Eszedben ne legyen összeházasodni! Nagyon fiatal vagy még, honnan veszed ezt az első-utolsó esély hülyeséget...??

Ahogy fentebb is írták, neked egészséges a szexuális ösztönöd, a párod szinte aszex. Nehogy így akard leélni az életed, "hátha nem jut jobb". Attól, hogy eddig nem voltak jó tapasztalataid a párjaiddal - vagy jó szex vagy jó kapcsolat - az nem azt jelenti, hogy a jövőben is így történne.

"Sajnos a kapcsolatunkban komoly hiányosságok vannak intimitás terén, ami rányomja a bélyegét az önbizalmamra és az énképemre is."

Tehát még tönkre is mész benne. Hogy lenne ez egy házasság alapja??

Havi 1 szex... én 45 éves nő vagyok, rég nem élnénk együtt ennyivel. Részemről biztos nem, de a vőlegényem részéről se. Még heti 1 is rettentő kevés. Pláne a ti korotokban.

Kérlek nézz rá kívülről a kapcsolatotokra, mintha nem te lennél benne, hanem valaki más ezzel a felállással. Mit tanácsolnál neki? Maradj vele, mert rettentő öreg vagy, utsó esélyed és élj gyakorlatilag szex nélkül azon morfondírozva, mitől nem lehet téged kívánni?

A hiba nem a te készülékedben van. Simán találsz ilyen fiatalon - jelzem később is!! - olyan társat, aki ebben IS társ tud lenni és a kapcsolat is jó mellette.

Ne ragadj itt le.

2022. márc. 11. 13:29
 7/11 anonim ***** válasza:
89%

úgy néz ki, hogy ez a kapcsolat, egy "baráti" jól elvagyok haveri szinten van, igy szokatak kinézni a kapcsolatok úgy 15-20 év után..elfáradva, szexmentesen egymás mellett élve, és nem akkor amikor még össze sem házadtak.

Kérdezd meg itt kérdésben a gyakorin, hogy hányan élnek olyan házasságban akár gyerekkel, ahol a párjuk aszex, és hogy érzik magukat mellettük?

Milyen érzés mikor nap, mint nap azzal szembesül, hogy mennyire semmibe veszik akár nőként, vagy férfiként.

Milyen szinten sóvárognak egy olyan érzelmi létért amit szeretnél...

Az ilyen "mérgező" kapcsolatokban alakulnak ki a komoly betegségek /pl: rák, stb, elfojtások, depressziók, addiktiv stb.

2022. márc. 11. 16:34
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos a kapcsolatunkban komoly hiányosságok vannak intimitás terén - akkor miért kell házasodni?

Egy kapcsolatnak ALAPJA a szex - márha nem vagytok aszexuálisak.

Bontsd fel az eljegyzést még holnap, és lépj ki a kapcsolatból - vagy mi ez az akármi, mert ti csak éltek egymás mellett, néha! élvezitek egymást, viszont te önbizalomhiányos lettél mellette, ergo ő csak lehúz téged!

NEM szeret, fogd fel.

Mi 6 éve élünk együtt, de kb minden nap szeretkezünk, mert kívánjuk egymást. Hol ő, hol én kezdeményezünk, változatos a dolog, néha nagyon vad és gyors, máskor hosszú, de ezen kívül is folyamatosan megérintjük egymást, incselkedünk, mert ezek jó dolgok - támogatjuk a másikat, tanácsokat adunk és kivirultunk egymás mellett.

2022. márc. 12. 22:22
 9/11 anonim ***** válasza:
38%

Igen, választani kell.

Ha menne a kettő együtt nem lenne ennyi válás, vagy együtt élés, de félre járás.

2022. márc. 12. 22:29
 10/11 anonim ***** válasza:
17%

Dehogy kell választani

Van jó kapcsolat jó szexszel Mitől ne lenne?

2022. márc. 13. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!