Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe időbe és pénzbe kerül megvarratni egy menyasszonyi ruhát?
Csilli-villi hercegnős ruháról van szó 6 abronccsal, csipkével, gyöngyökkel.
Soha életemben nem voltam varrónőnél, fogalmam sincs hogyan zajlik ez, vagy hogy egyáltalán hová forduljak először. Egy vidéki kisvárosban lakom, gondolom Pestre kéne mennem ezzel az ötlettel. Aki varratta a ruháját, tudna ajánlani egy jó szabóságot? Mennyi időbe telik megvarrni, beszerezni az anyagot hozzá?
Nekem is egyszerűbb ruhám volt, amit én "terveztem". Merevítéses fűző volt benne, szoknya alatt pár réteg tüll alsószoknya és egy csipke fátyol. Egyik héten elmentem, átbeszéltük. Utána másik héten én megvettem az anyagot, amennyit kért és ahol ajánlotta és elvittem. Két hét múlva volt próba, aztán igazítás után még egy hét. Így olyan másfél hónap volt összesen.
"Sima" varrónő csinálta, aki útba esett munkába menet :) szóval nem olyan, aki esküvői ruhákkal hirdette magát, de teljesen elégedett voltam, mert olyan lett, amilyet szerettem volna.
Hát, az anyagon sok múlik, de szerintem csak a munkadíj 30.000 Ft-tól kezdődik.
Az anyagon sok múlik, a csipkés tüll elképesztően gyönyörű, de ugyanakkor 10.000 Ft métere...
Polonszky Tündével varrattam a ruhám, de az enyém elég egyszerű darab volt. 130 ezer forint körül lett a vége, kb. májusban kezdtünk foglalkozni vele az oktüberi esküvőre.
Volt nála egy ilyen igazi habos, tüllös, csipkés ruha, azt mondta, azt 170 ezerért csinálta.
De nyilván vannak sokkal drágább szabászatok is, pl. a Dalaarnánál nem hiszem, hogy fél millió alatt megúsznád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!