Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik kifejezetten magyar menyasszonyi ruha? Ha tudtok, légyszi linkeljetek képet is!
Olyasmire gondolok,ami afféle népviselet-feelingű menyasszonyi ruha. Előre is köszönöm!
Egy magyar lány. :)
A ,linkek között egyetlen valóban magyar népviseleti ruha nincs! Szánalmasak,és még nagyon rossz utánzatok. Sokfajta népviselet van,de sehol nem lehetett a menyasszony meztelen vállú!
Egyrészük a diszmagyar rosszul sikerült utánzata. A díszmagyar pedig nem népviselet,csak az úri osztály viselte!
Egy mai esküvőn kalocsai,matyó vagy egyéb népviseletben nem hiszem,hogy jól éreznéd magad.
Vannak olyan tájegységek,ahol a fehérhímzést alkalmaztak,
A lányom esküdött ilyen,népihímzésű ruhában.
A ruha eleje és a dereka,az ujjak a csuklónál,
valamint a fejdísz karádi hímzéssel készült. A megszokott fátyol helyett félkör alakú dúsan hímzett,a ruha anyagából készült "fátyol" volt.
Természetesen zárt nyakú és földigérő volt és vékony selyemből készült.
Ez sem volt kimondottan népviselet,csak a hímzés volt hagyományhű. Több,mint félévig hímeztem egy barátnőm segítségével.
Keress fel egy népművészt,aki himzésekkel foglalkozik,és kaphatsz tőle tanácsot. A ruhát mindenképpen varrattnod kell,ha valóban szépet akarsz.
10:17
Köszönöm, nagyon kedves vagy, de már meg van ruhám! :)
Esetleg dobd fel Vaterára, ott biztosan elkel hamarosan!
Nekem ezek tetszenek a legjobban, az utolsót imádom :P szerintem ezek nem hatnak műnek, bár nem tudom pontosan azt hogy értették az előttem szólók, ezek gyönyörűek!!
Amúgy meg 1. nem tudom hogy pl egy bocskai öltönytől miért lenne valami gárdista, 2. ha gárdista miért a gérdista cuccait veszi fel az esküvőjére gondolom pl nem bakancsban lesz meg ilyenek, 3. megbüntetik??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!