Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Létezik kifejezetten magyar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik kifejezetten magyar menyasszonyi ruha? Ha tudtok, légyszi linkeljetek képet is!

Figyelt kérdés

Olyasmire gondolok,ami afféle népviselet-feelingű menyasszonyi ruha. Előre is köszönöm!

Egy magyar lány. :)

2010. szept. 7. 22:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
legalább fehér
2010. szept. 7. 23:51
 12/18 anonim ***** válasza:
63%

A ,linkek között egyetlen valóban magyar népviseleti ruha nincs! Szánalmasak,és még nagyon rossz utánzatok. Sokfajta népviselet van,de sehol nem lehetett a menyasszony meztelen vállú!

Egyrészük a diszmagyar rosszul sikerült utánzata. A díszmagyar pedig nem népviselet,csak az úri osztály viselte!

Egy mai esküvőn kalocsai,matyó vagy egyéb népviseletben nem hiszem,hogy jól éreznéd magad.

Vannak olyan tájegységek,ahol a fehérhímzést alkalmaztak,

A lányom esküdött ilyen,népihímzésű ruhában.

A ruha eleje és a dereka,az ujjak a csuklónál,

valamint a fejdísz karádi hímzéssel készült. A megszokott fátyol helyett félkör alakú dúsan hímzett,a ruha anyagából készült "fátyol" volt.

Természetesen zárt nyakú és földigérő volt és vékony selyemből készült.

Ez sem volt kimondottan népviselet,csak a hímzés volt hagyományhű. Több,mint félévig hímeztem egy barátnőm segítségével.

Keress fel egy népművészt,aki himzésekkel foglalkozik,és kaphatsz tőle tanácsot. A ruhát mindenképpen varrattnod kell,ha valóban szépet akarsz.

2010. szept. 8. 07:40
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

Szia! :)

[link]

2010. szept. 8. 08:42
 14/18 anonim ***** válasza:
2010. szept. 8. 16:02
 15/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönök mindent,Isten áldjon titeket! :-)
2010. szept. 10. 21:35
 16/18 anonim válasza:
Szia.Még ha aktuális a kérdésed akkor nekem lenne egy kifejezetten magyaros menyasszonyi ruhám,képet ha érdekel szívesen küldök e-mailben,ha esetleg megvásárolnád áron alul sürgősen eladnám:)
2011. febr. 21. 10:17
 17/18 A kérdező kommentje:

10:17

Köszönöm, nagyon kedves vagy, de már meg van ruhám! :)

Esetleg dobd fel Vaterára, ott biztosan elkel hamarosan!

2011. febr. 21. 22:57
 18/18 anonim válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

Nekem ezek tetszenek a legjobban, az utolsót imádom :P szerintem ezek nem hatnak műnek, bár nem tudom pontosan azt hogy értették az előttem szólók, ezek gyönyörűek!!

Amúgy meg 1. nem tudom hogy pl egy bocskai öltönytől miért lenne valami gárdista, 2. ha gárdista miért a gérdista cuccait veszi fel az esküvőjére gondolom pl nem bakancsban lesz meg ilyenek, 3. megbüntetik??

2013. nov. 21. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!