Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vennétek fel a neveket házasságkötéskor?
Barátom Kovács nekem meg egy kicsit különlegesebb nevem van. (nem szeretném kiírni anonimitásom érdekében,ugyanis ebből a névből több nem létezik, csak a családunk viseli, ugyanis ez egy felvett név még dédapámtól).
Az én nevemben van egy kötőjel. Szóval, hogy annyira ne legyek bonyolult tegyük fel, hogy a nevem Szabó-Lukács (nem tudom van-e ilyen név, ez csak egy példa)
Apukám szeretné, ha nem venném fel teljesen párom nevét és lennék Kovács. Szeretné, ha a nevem maradna, max kisebb változtatásokkal. Az nem hangzik hülyesén, hogy
Kovács-Szabó-Lukács?
Vagy hogy oldjam meg? Apukám nem hajlandó velem szóba állni amíg nem hozok számára kedvező döntést.
19l
Aki férjhez tud menni, az felelőssége teljes tudatában a nevét is el tudja dönteni! Egyedül! Nem úgy, hogy az apja zsarolja! Kész vicc, ez nem a tini kategória!
Állj a sarkadra, és döntsd el te, esetleg kérd ki a leendő férjed véleményét! A felnőttek így szokták csinálni! Nincs zsarolás!
Neked jó esetben életed végéig ezzel a névvel kell élned, hivatalos papírokon végig kiírni!
Itt kezdődik az igazi felnőttség, hogy apukád nélkül önállóan eldöntöd neked mi a jó, és nem hagyod magad megfélemlíteni!
Amúgy sok boldogságot kívánok nektek! N40+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!