Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vennétek fel a neveket házasságkötéskor?
Barátom Kovács nekem meg egy kicsit különlegesebb nevem van. (nem szeretném kiírni anonimitásom érdekében,ugyanis ebből a névből több nem létezik, csak a családunk viseli, ugyanis ez egy felvett név még dédapámtól).
Az én nevemben van egy kötőjel. Szóval, hogy annyira ne legyek bonyolult tegyük fel, hogy a nevem Szabó-Lukács (nem tudom van-e ilyen név, ez csak egy példa)
Apukám szeretné, ha nem venném fel teljesen párom nevét és lennék Kovács. Szeretné, ha a nevem maradna, max kisebb változtatásokkal. Az nem hangzik hülyesén, hogy
Kovács-Szabó-Lukács?
Vagy hogy oldjam meg? Apukám nem hajlandó velem szóba állni amíg nem hozok számára kedvező döntést.
19l
Hát gondolom aki a házassaghoz elég felnőtt (19 évesen..?), au legyen annyira felnőtt hogy ne az apja véleménye alapján döntsön.
Én sehogy nem venném fel a házastársam nevet. Nem azért, mert akkora feminista vagyok, hanem mert megszoktam a nevem, feleslegesnek tartom hogy ezért az összes papíromon cserélgessem a nevem és nekem egyik verzió sem tetszik. Se a né, se a kötőjeles.
Ennyi.
De ez csak az én személyes véleményem.
Továbba azt gondolom, úgy vedd fel, ahogy TE akarod. Nem úgy ahogy apád vagy a párod vagy bárki.
Ha férjhez menni elég felnőtt vagy, akkor ehhez is legyél az.
Én ragaszkodok hozzá hogy a feleségem tartsa me a saját nevét, vagy vegye fel az enyémet egy az egyben.
A xynétől feláll a szőr a hátamon.
Apukadnak ebbe ne haragudj de nincs beleszolasa
Zsarolás meg csúnya dolog
#4 engedd mar meg neki, hogy eldontse milyen nevvel akarja leelni az eletet:))
Nehogymar te ragaszkodj barmihez is, az o nevevel kapcsolatban.
Én vőlegénye pl örül és büszke hogy felveszem a nevét
Kissné Nagy Gizi formában
Maximum 1 kötőjel lehet.
Én meg fogom tartani a nevem.
"Kovács-Szabó-Lukács?"
Nem veheted fel így. Ha már mindenképp kötőjel, akkor Kovács-Szabó vagy Kovács-Lukács. Tehát a te nevedből valamelyik.
Hálát adok az égnek, hogy az én apám nem ilyen korlátolt, pedig nekünk is ritka vezetéknevünk van, ráadásul én vagyok az egyetlen gyereke, szóval velem "kihal" a név (legalább is a mi águnkon). Arról nem is beszélve, hogy a lánykori neved sosem veszik el, az összes hivatalos dokumentumon rajta lesz örökre.
Úgy vedd fel - vagy ne vedd fel, ahogy neked tetszik. Ez egy abszolút személyes döntés. Én mondjuk Kovács Istvánné Szabó Mária formában szeretném, de más meg ódzkodik a hosszú nevektől és neki nem opció. Ez annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik...
Amikor elmentek az anyakönyv-vezetőhöz megbeszélni az időpontot, akkor ő el tudja mondani, hogy milyen opciók vannak a névválasztásra. Nem kell ott egyből dönteni, az alapján gondold át, ami neked a legszimpatikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!