Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha nincs keresztlevelem akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nincs keresztlevelem akkor az olyan, mintha nem lennék megkeresztelve? Lehet így egyházi esküvőm?

Figyelt kérdés
2021. aug. 16. 21:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%
#10 Tök igazad van. Ez legalább annyira nevetséges, mint felnőtt fejjel megkeresztelkedni azért, mert... és itt most jöhet egy szép hosszú lista, aminek egyik eleme nevetségesebb, mint a másik.
2021. aug. 18. 09:06
 12/22 anonim ***** válasza:
6%
#11 Nem szokásom idegeneknek listát írni a személyes dolgaimról, főleg olyanoknak nem, akikből csak a rosszindulat meg a frusztráció árad :)
2021. aug. 18. 09:28
 13/22 anonim ***** válasza:
34%

Én meg azt nem értem miért csináltad ezeket felnőtt fejjel. Borzasztó nagy képű és undok vagy. Ha Istenhez közel lennèl akkor a szeretet és az elfogadás lenne rád jellemző, nem a rosszindulat.

2021. aug. 19. 23:49
 14/22 anonim ***** válasza:
82%

"Meg nem árt figyelembe venni amit a #7 írt, hogy egy szabályos katolikus esküvő csak úgy tartható meg, ha áldoztál és bérmálkoztál is..."

Ez amúgy nem igaz. Nem kötelező kitétel, hogy legyen elsőáldozva és bérmálkozva. Persze, jó ha igen. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy általában felajánlják esküvő előtt, hogy a jegyesoktatáson belül felkészítenek ezekre is és ha szeretnéd, akkor esküvő előtt pótolhatjátok, de nem kötelező. Keresztség elég egyházjogilag. Arról nem is beszélve, hogy vegyesházasságok is vannak, ahol pl. protestáns az egyik fél, náluk meg ugye nincs elsőáldozás/bérmálkozás. Mégis "áttérés" nélkül házasodhat katolikus féllel, katolikus szertartás szerint.

Kérdező, a keresztlevelet azon a plébánián állítják ki, ahol megkereszteltek gyerekként. A keresztlevél nem egyenlő azzal az emléklappal, amit kereszteléskor a szüleidnek adtak. Sokszor házasságkötés előtt úgy kérik, hogy X hónapnál nem régebbi keresztlevél, tehát ezt frissen kell kikérni és így állítják ki. Ahogy írták, vedd fel a kapcsolatot azzal a plébániával, ahol megkereszteltek.

2021. aug. 20. 13:22
 15/22 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy szerintem több értelme van önszántadból, felnőttként megkeresztelkedni, mint gyerekként, amikor azt se tudod miről van szó. Ettől függetlenül nem tudom a válaszadó mi miatt keresztelkedett felnőttként. Pl azért szerintem is nevetséges, hogy templomi esküvőt akar.
2021. aug. 20. 15:41
 16/22 anonim válasza:
47%

15-ös, azért "nem tetszik" teljesen a válaszod, mert lehetnek okai a dolgoknak.

Pl. a partner vagy családja kívánságára, másrészt szeretetből, esetleg felnőttkori választás eredményeképpen.

Egyébként nálunk is a mama és papa eltérő keresztségben voltak, nem volt akadálya az esküvőjüknek. Az pedig már elég régen volt, tehát lehet ma is, akár "egyéb indok".

Hogy eddig nem kereste a keresztlevelét, majdnem természetesnek mondható, hiszen az nem személyi igazolvány vagy lakcímkártya, hogy lépten-nyomon mutogatni kelljen. (Mami71)

2021. aug. 23. 13:32
 17/22 anonim ***** válasza:

#13 Miért kellene NEKED értened?

A válaszod második feléhez meg csak annyit fűzök hozzá, hogy ha Istenhez közel lennél, akkor nem lenne rád jellemző ez a habzó szájjal ítélkezés.

#15 Nem azért keresztelkedtem meg, mert templomi esküvőt akartam, nem is ismertem még akkor a leendő férjemet.

2021. aug. 23. 14:55
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
17: 15 vagyok. Nem állítottam, hogy te ezért keresztelkedtél meg, írtam is, hogy nem tudom, mi állt a háttérben, de szerintem több értelme van felnőttként. Csak hozzátettem, hogy aki amiatt keresztelkedik az furcsa.
2021. aug. 23. 16:49
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#18 Bocsánat, azt hittem rám gondolsz. Egyébként egyetértek azzal amit írtál.
2021. aug. 24. 12:28
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj, nem akartam hogy félreérthető legyen. :)
2021. aug. 24. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!