Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha nincs keresztlevelem akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nincs keresztlevelem akkor az olyan, mintha nem lennék megkeresztelve? Lehet így egyházi esküvőm?

Figyelt kérdés
2021. aug. 16. 21:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%
Bemész a templomba, ahol kereszteltek, és kérsz másolatot.
2021. aug. 16. 21:45
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Tehát meg vagy keresztelve csak nincs már meg a keresztleved?

Be kell menni a plébánia irodájára ahol kereszteltek, elmondani mi a probléma és a rendszerben megkeresik ha tényleg meg vagy. Akkor pedig szerintem adnak egy igazolást vagy egy mási k.levelet

2021. aug. 16. 21:46
 3/22 A kérdező kommentje:
Apukám azt mondta hogy nem is adtak neki olyat, és hogy később kiderült, hogy a pap valószínűleg nem a leghivatalosabb módon tartott esküvőket, tehát lehet, hogy a keresztelkedésem sem "érvényes" akkor?
2021. aug. 16. 21:59
 4/22 A kérdező kommentje:
Elvileg gond volt a papírokkal ha jól tudom, szóval lehet ez történt nálam is. Viszont fénykép van a keresztelőmről, de az gondolom nem jelent semmit?!
2021. aug. 16. 22:01
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Milyen vallású vagy?
2021. aug. 16. 22:01
 6/22 A kérdező kommentje:
Katolikus.
2021. aug. 16. 22:03
 7/22 anonim ***** válasza:
93%
Akkor kell még elsőáldozás, bérmálás. Ezek is megvannak? Mert ha igen, akkor azokhoz is kellett keresztlevél
2021. aug. 16. 22:30
 8/22 anonim ***** válasza:
47%
Az egyházi esküvők és keresztelők, első áldozás, bérmálás nálunk sosem voltak tiltva, de az egyházi esküvőt meg kellett előznie a polgári esküvőnek (a papnak fel kellett mutatni a házassági levelet) és csak utána eskethetett5, mert az egyházi esküvő nem volt hivatalos házasságkötés.
2021. aug. 17. 08:18
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, keresztlevelet általában senki nem tart otthon.

Ezt egy "igazolás", amit azon a plébánián adnak ki kérésre, ahol anno megkereszteltek. Benne van, hogy valóban megkereszteltek, illetve az is, hogyha azóta más szentségeket is felvettél, mint pl. bérmálkozás, elsőáldozás, házasság.

"később kiderült, hogy a pap valószínűleg nem a leghivatalosabb módon tartott esküvőket, tehát lehet, hogy a keresztelkedésem sem "érvényes" akkor?"

Az mindegy, ha a szüleid nem is lennének házasok, akkor az sem akadály, hogy te meg legyél keresztelve.

Azon a plébánián érdeklődj, ahol megkereszteltek, legegyszerűbb, ha felhívod a plébániai irodát, a templomok honlapján szokott lenni telefonszám. Ez egy teljesen átlagos kérés, mondhatni mindennapos. Megmondják, hogy mikor veheted át, vagy szerintem ki is postázzák, ha messze lenne.

2021. aug. 17. 15:18
 10/22 anonim ***** válasza:
73%

Én nem kaptam keresztlevelet, bár én felnőttként keresztelkedtem meg, és ugyanazon a napon voltam elsőáldozó és bérmálkozó is. De ha elkezdjük tervezni az esküvőt, akkor majd besétálok a plébániára ahol kereszteltek, és kikérem.

Neked is ennyit kéne tenni, sőt mivel jegyesoktatásra is járnotok kellene, amúgy is be kellene menned. Meg nem árt figyelembe venni amit a #7 írt, hogy egy szabályos katolikus esküvő csak úgy tartható meg, ha áldoztál és bérmálkoztál is...

Mondjuk kicsit fura, hogy miért akar olyan személy katolikus egyházi szertartást, aki annak sem járt eddig utána, hogy meg van-e "rendesen" keresztelve, meg nem is igazán van képben a dolgokkal, de ez a magánügyed...

2021. aug. 18. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!