Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy zajlik "pontosan" a lagzi? Forgatókönyv?
Sziasztok! Novemberben lesz az esküvőnk, már a hely, zenészek, a nagyrészt le van szervezve. Csak azt nem tudom, hogy is kell lezajlania az estének. Eredetileg nem szerettem volna menyecsketáncot, de végülis már ott tartunk, hogy lesz, nem is bánom nagyon :) Viszont itt is nagy hiányosságaim vannak...
Éjfélkor a nagy torta be, aztán keringő a Férjjel, majd átöltözés, és menyecsketánc? Valahogy így tudom elképzelni a sorrendet. De a keringő az csak nekünk, vagy mindenkivel kell táncolni? És a menyecsketánc? Azt ki kezdi? Mi a menyasszony "dolga"? Vannak olyan mozzanatok, amik elengedhetetlenek egy lagziban? Olyan butának érzem magam, pedig már a Google-val fekszem-kelek... Jaj...
A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Üdv.
Szia,
a mi esküvőnk a következőképpen zajlott:
- az étterembe először mi léptünk be, utána a vendégek
- mindenkivel pezsővel koccintottunk
- leültek a vendégek, és megnyitottuk a férjemmel a táncot, majd beintettük a többieket, hogy táncoljanak
- apukám mondott pár szót a vacsora előtt, és ránk emelték a poharat a vendégek
- vacsora
- tánc a vendégekkel
- behozták a tortát, és mi keringőztünk a vendégek meg nézték
- tortaosztás
- kis pihi után menyasszonytánc
- a férjem tányért tört, felkapott, elszaladt velem az öltözőig, ölemben a tál, amibe gyűlt a menyecsketánc-pénz
- átöltöztünk újasszony és újember ruhába, anyukám meg megszámolta az összegyűjtött pénzt
- tapssal köszöntöttek minket, amikor kivonultunk a vendégekhez, a párom megköszönte kettőnk nevében a pénzt
- új párként táncoltunk, a vendégek kézenfogva közven álltak körülöttünk
- újasszony tánc, majd a férjem benyomult hozzám a körbe
- vonatozás
- és lassan szállingóztak haza a vendégek
Remélem tudtam segíteni! Hamar el fog szaladni ez a nagy nap! :)
Sok boldogságot kívánok Nektek!
Puszi
Mimi 26 L
"kézenfogva körben álltak"
Bocsi :)
Szia! Nálunk volt vőfély, aki mindent írányított, mindig szólt nekünk, hogy na most akkor mi következik. Jó volt így, mert magunktól nem tudtuk volna, mert nagyon parásak voltunk az nap, hiába készültem fel esküvő előtt, hogy mi mi után következeik. :)
Nálunk így volt:
-először mi mentünk be a terembe és minden vendéggel koccintottunk
- első tánc
- vacsora
- tánc, buli
- kb. 11 órakor behozták a nagy tortánkat, meg a kicsiket (tortaevés)
- tánc, buli
- éjfél előtt gyertyafénykeringő, menyasszony, vőlegény keringőznek, egy szál gyertyával, vendékek körbe állják őket és ők is egy-egy szál gyertyát tartanak
- ki keringőztünk a teremből, mentünk átöltözni újasszony, újember ruhába
- éjfélkor menyecsketánc, mindenki táncolt velem, közben anyukám és anyósom egy kosarat tartottak abba tették a borítékokat (pénzt) a vendégek, aztán tányértörés, férjem felkapott és kifutott velem
- visszamentünk, következett a pénzsöprés, a vendégek apró pénzt dobálnak a földre, menyecske söpri, férjnél a lapát, meg a vödör
- ezután svédasztal (megint lehet enni)
- tánc, buli
- aztán lassan haza szállíngóztak a vendégek.
Sok boldogságot! :)
Hát kb. nálunk is hasonló volt. Bár mi megcsúsztunk az átöltözéssel. Akkora volt a buli, hogy szegény vőfélyünk alig bírta félbeszakítani, hogy akkor most már keringőzni kellene. Tehát torta után jött a keringő, kikeringtünk, átöltöztünk. Nekünk pl. nagyon jó volt, hogy volt kb. 3/4-ed óránk öltözködni. Addig a vendégek bent játszottak. Nagyon élvezték, és kicsit mi is ki tudtuk fújni magunkat. Ittunk egy kávét, a férjem le is tusolt, nekem a kozmetikusom meg tudta igazítani a sminkem stb. Aztán visszamentünk, táncoltunk egyet a párommal, és utána jött a menyecsketánc. Utána már nem nagyon volt játék, mert annyira mulatott már akkor a tömeg. Fél 7kor mentünk haza!
A keringőn csak ketten táncoltok, a násznép meg meggyújtott gyertyával (legalábbis nálunk ez a szokás) a kezében alakít egy kört, ahol táncoltok.
Egyébként sok helyen menyasszonytánc van, nem menyecske. Ezt azt jelenti, hogy a menyasszony még az átöltözés előtt táncol a néppel. Nálunk ezt a ruhám miatt nehezen lehetett volna kivitelezni, mert elég nagy volt, szóval nem tudtam volna rá vigyázni. Így nekünk maradt a menyecsketánc.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) Már nagyjából körvonalaztam is magamban, hogy hogy legyen "összerakva" az este. Vőfélyünk nem lesz, de már látom, hogy nem lett volna bolondság felkérni egyet. Remélem, azért vőfély nélkül is gördülékenyen mennek majd a dolgok.
A jókívánságokat köszönjük, nektek pedig boldog házaséletet kívánok :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!