Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van hátránya,ha nincs templomi esküvő csak polgári?
Figyelt kérdés
Hívők vagyunk, meg vagyunk keresztelve, de misére nem szoktunk járni.2021. márc. 6. 17:13
3/11 anonim válasza:
Ez helyzetfüggő, nekem pl. lenne hátránya, mert a buzgó katolikus anyám kitagadna a családból.
4/11 anonim válasza:
Ha hívők lennétek, az lenne a fontosabb nektek. Nem azért, mert a szomszéd meg az anyós mit fog szólni, hanem mert nektek lenne fontos. Semmi gond nincs, ha nektek nem fontos, csak akkor ne nevezd hívőnek magatokat.
5/11 anonim válasza:
4-sel teljes mértékben egyetértek. Nektek semmi hátránya nincs, mert nem vagytok hívők. Ennyi.
6/11 A kérdező kommentje:
En úgy gondolom magam hívőnek, hogy a Biblia szerinti világ keletkezésben hiszek nem pl.abban hogy csak lepottyant az első ember a földre.
2021. márc. 6. 18:15
7/11 anonim válasza:
Akkor nyilván nem fontos nektek a templomi esküvő, különben ha az lenne, tartanátok. A magyar jog a polgári házasságot ismeri el élet-és vagyonközösségként, az egyházi esküvő jelenleg magánügy. Polgári jogi következménye nincs, maximum egyházjogi, de az titeket nem érdekel. Akkor mi a kérdés?
8/11 anonim válasza:
Nem volt egyházi esküvőnk. Mindkét gyerekem meg van keresztelve.
9/11 anonim válasza:
Ahogy 7-es írta, ennek egyházjogi következményei vannak, polgárjogi nincs.
Kérdés hogy nektek mi a fontos... Nekem pl. az egyházi a fontos a házasság szakralitása miatt, mert keresztény vagyok. Nyilván, aki nem vallásos és mást gondol a házasságról, annak nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!