Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem találom az anyakönyvi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem találom az anyakönyvi kivonatomat, mi lesz most?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Holnap megyünk a párommal, az anyakönyvvezetőhöz esküvő lebeszélelése miatt. Sajnos, valahova elkevertem az anyakonyvi kivonatomat, viszont az előző házasságomból, meg van a házassági anyak. kiv. Így is fogad majd? Letudja Ő kérdezni, vagy újat kiállítani ott gyors?
2021. jan. 12. 20:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

Ne haragudj kérdező, nem akartalak megbántani, de nyilvánvaló hogy le tudják kérdezni, ezt amugy egy google keresés is kidobja.

Sok boldogságot!

2021. jan. 13. 10:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyik válasz rosszabb, mint a másik. Az anyakönyvi kivonat nem csak idéntől illetékmentes, 2 éve is az volt. Úgyhogy nem tudom, hogy az egyik válaszoló miért fizetett 2-3000 Ft-ot. De mindegy is, az már az ő baja.

Másrészt szokták kérni az anyakönyvvezetők a születési kivonatot, abban az esetben nem gond, ha nincs nálad, ha volt 2014. július 1. utáni eseményed (szültél egy gyereket pl.), mert akkor benne vagy a központi rendszerben. Ha nem, akkor nincs benne a születésed a központi rendszerükben. Ezt valóban le tudják kérni az illetékes anyakönyvi hivataltól, de ez is idő, nem 1-2 perc. Ha oda mész be, ahol születtél, akkor valszeg gyorsabb, hiszen az ottani anyakönyvvezető viszi fel a születésedet a rendszerbe és össze tudja vetni a születési adatokat. Persze vannak anyakönyvvezetők, akik csak felviszik és majd utólag lekérik a születési adatokat, nem ragaszkodnak a kivonathoz, de ez is hivatalja válogatja.A gond akkor van, ha esetleg valami nem egyezik az adatbázissal (pl. apukád neve, anyukád neve), és utólag kerül kijavításra, és ezért tegyük fel majd a házassági anyakönyvi kivonatodra is helytelenül fog felkerülni. Nálunk mindig megkérdezi az anyakönyvvezető, megvan-e a kivonat, ha nincs, elkéri a születési adatokat, és mire megy a pár a jegyzőkönyvet felvenni, addigra már felkerül a születés is. Javasolnám, hogy telefonon érdeklődj, mielőtt mész, hogy mi a teendő.

2021. jan. 13. 11:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja igen, ha a válásod pl. 2014. júl. 1. utáni volt, akkor nagy valószínűség szerint fent vannak már az adataid az elektronikus rendszerükben.

Utolsó válaszoló voltam

2021. jan. 13. 11:22
 14/15 anonim ***** válasza:
53%

Tavaly előtt váltam el, tavaly vettem vissza a leánykori nevem,az okmányaim intézéshez kellett az anyakönyvi kivonat , amiért 3000Ft illetéket kellett fizetnem

2021. jan. 13. 15:17
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen,de nem a kivonatért fizettél,hanem a házassági névmódositásért. Idéntől már azért se kell fizetni.
2021. jan. 13. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!