Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem találom az anyakönyvi kivonatomat, mi lesz most?
Ne haragudj kérdező, nem akartalak megbántani, de nyilvánvaló hogy le tudják kérdezni, ezt amugy egy google keresés is kidobja.
Sok boldogságot!
Egyik válasz rosszabb, mint a másik. Az anyakönyvi kivonat nem csak idéntől illetékmentes, 2 éve is az volt. Úgyhogy nem tudom, hogy az egyik válaszoló miért fizetett 2-3000 Ft-ot. De mindegy is, az már az ő baja.
Másrészt szokták kérni az anyakönyvvezetők a születési kivonatot, abban az esetben nem gond, ha nincs nálad, ha volt 2014. július 1. utáni eseményed (szültél egy gyereket pl.), mert akkor benne vagy a központi rendszerben. Ha nem, akkor nincs benne a születésed a központi rendszerükben. Ezt valóban le tudják kérni az illetékes anyakönyvi hivataltól, de ez is idő, nem 1-2 perc. Ha oda mész be, ahol születtél, akkor valszeg gyorsabb, hiszen az ottani anyakönyvvezető viszi fel a születésedet a rendszerbe és össze tudja vetni a születési adatokat. Persze vannak anyakönyvvezetők, akik csak felviszik és majd utólag lekérik a születési adatokat, nem ragaszkodnak a kivonathoz, de ez is hivatalja válogatja.A gond akkor van, ha esetleg valami nem egyezik az adatbázissal (pl. apukád neve, anyukád neve), és utólag kerül kijavításra, és ezért tegyük fel majd a házassági anyakönyvi kivonatodra is helytelenül fog felkerülni. Nálunk mindig megkérdezi az anyakönyvvezető, megvan-e a kivonat, ha nincs, elkéri a születési adatokat, és mire megy a pár a jegyzőkönyvet felvenni, addigra már felkerül a születés is. Javasolnám, hogy telefonon érdeklődj, mielőtt mész, hogy mi a teendő.
Ja igen, ha a válásod pl. 2014. júl. 1. utáni volt, akkor nagy valószínűség szerint fent vannak már az adataid az elektronikus rendszerükben.
Utolsó válaszoló voltam
Tavaly előtt váltam el, tavaly vettem vissza a leánykori nevem,az okmányaim intézéshez kellett az anyakönyvi kivonat , amiért 3000Ft illetéket kellett fizetnem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!