Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy kb 250 fős esküvő óriási? Kb mennyiből és még fontosabb, hogyan lehet megszervezni?
Nem a covid alatt lesz az esküvő!!
Páromnak is és nekem is hatalmas a család és a nagy korkülönbségek miatt figyelembe kell venni a "család családját".
Csak egy példa: a saját keresztszüleim. Édesanyám testvére és felesége, ketten vannak és 2 gyerekük van, akik az unokatestvéreim. Velük tartjuk is a kapcsolatot, de van köztünk (a fiatalabbal) bő 10 év korkülönbség. Az egyik gyereknek férje és 2 gyereke, a másiknak felesége és 1 gyereke van már, így a 4 tagú családból rögtön 9 fő lett. Nem illik a keresztszüleim és az unokatestvéreim meghívni, úgy, hogy az unokatestvéreim férjét/feleségét és gyermekeit nem hívjuk. És ez sok rokonnál előfordul azok közül, akikkel tartjuk a kapcsolatot.
Egy szó mint 100, csak a menyasszony családja (szortírozás után, mikor kihúztuk azokat akikkel nem tartjuk a kapcsolatot) közel 100 fő, az enyém majdnem 80. Ahol számíthatunk partnerre, már bele van számolva a +1 fő, szóval lehet kevesebben lesznek, ellenben nincsenek benne barátok és a "járulékos költségek" (pl ugyanúgy adunk enni-inni a zenészeknek, fotósoknak, stb).
Hogyan lehet egy ekkora esküvőt megszervezni? Ha egy szimpla falusi sátras esküvőt nézünk, mennyiből lehet megszervezni? Persze tudom, utóbbi igény függő, hisz már csak az esküvői ruhán sok múlik, lehet bérelni, használtan venni vagy újonnan venni, az új is lehet 150.000 forint meg 1 millió is.
Akinek hasonlóan nagy esküvője volt, mennyiből tudta kihozni (és melyik évben)?
Tippeket is elfogadok privátban, hogy mire figyeljünk oda. Előre köszönöm a válaszokat.
Én azt látom, hogy a kérdés alatti magyarázat nagy része az kifogáskeresés, hogy miért is kell neked 250 fős esküvő. A leírásoddal én nagyon nem értek egyet: egyetlen rokont sem kell csak azért meghívni, mert tartjátok vele a kapcsolatot, vagy mert azonos közelségű rokont már meghívtatok. Ha tényleg csak azért van ennyi név a listán mert minden rokont "meg kell hívni", akkor javaslom, hogy gondoljátok át a prioritásaitokat, meg hogy ez igazából a ti esküvőtök és végső soron azt hívtok meg, akit akartok.
Más kérdés, ha csak azért gyártottál kifogásokat, mert itt a gyakorin mindenkit meglicselnek, akinek van pénze ekkora rendezvényekre, és ti TÉNYLEG 250 fős esküvőt kartok. Ebben az esetben hagyd figyelmen kívül, amit írok. Ha viszont nem azért lesz ekkora az esküvő, mert ezt akarjátok, akkor azt később meg fogjátok bánni, mikor rájöttök, mennyi pénzt elköltöttetek egy napra. Én olyan 6-7 millióra saccolnám a várható költségeket, és ha legközelebb valami nagy kiadás (pl. autó vagy ház vásárlás) előtt álltok, akkor szerintem hiányozni fog.
11# nem mondom, hogy nekünk pénz fa nő a kertben, de ez csak az a rokonság, akivel szeretnénk megosztani az örömünk. Miután kihúztunk nem egy nevet.
Sajnos (vagy nem sajnos) a +1 fővel nálunk "csak" 20-30 ember ingadozik (fejből nem tudom, papír nincs nálam). Mint a leírásban is említettem a nagy létszámnak is az az oka, hogy nagyon sok családtag már maga is családos és egy unokatestvér 3-4-5 embert jelent, hiszen a párját és a gyerekét is meghívjuk, nem csak őt magát.
Volt egy válaszadó, aki megkérdezte hogy "minek". Azért, mert ez a Mi esküvőnk, nem a tiéd. Te mehetsz jegyzőhöz/anyakönyvvezetőhöz pároddal, 2 tanúval, aztán beülhettek négyen akár a mekibe is, engem nem zavar. De ez a Mi esküvőnk lesz és légyszives ne kérdőjelezd meg amit Mi szeretnénk. Ha nem tetszik, de nem tudsz/nem akarsz segíteni, ne szólj hozzá.
A többieknek köszönöm a segítő szándékú válaszokat, ment a zöld.
Mondjuk mi találtunk 14 000 forint alatt budapest agglerációban tavaly. És ahhoz csak torta kellett.
Így rögtön csak 3,5 millió. Ami pedig vissza is jön, mert a vendégek a saját fogyasztásukat általában fedezik is.
Amit neked kell állnod az a szolgáltatók és a ruhák.
Mondjuk ez nagyban füg a helyszíntől is. Kétszer már voltam 200 fős lagziban. Ugyan nem tudom, hogy nekik összességében mennyibe került, de azt láttam, hogy ott az a szokás, hogy minden család visz egy tortát + van, aki még süt is mellé. Tehát se sütikre, se a tortára nem költött a pár. A teremért sem fizettek, mert a település ingyen adja ezekre az alkalmakra (és itt normális terem volt, nem iskolai aula). A kaja is sokszor olcsóbb vidéken, mint Pesten. És nem, nem helyben vágták a disznót, mielőtt valaki ilyet vizionálna vidéki lagzihoz, hanem teljesen normális, finom kaják voltak, nem csak pörkölt (amit szeretek egyébként), kijött a szakács és a pincérek.
Egyébként igen, mifelénk például (agglomeráció) nagyon nagy egy 250 fős esküvő. Mi a párommal szerintem nem is tudnánk ennyi embert meghívni. De mindenki akkora esküvőt tart, amekkorát akar, és amennyire futja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!