Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora költségvetésű esküvőtök volt?
Az alábbi paraméterek érdekelnek:
- Hány fő vendég volt az esküvőn, mennyibe került az étel ital, tehát csak maga a vendégség étkeztetése?
- Mennyibe került a menyasszonyi ruha illetve az öltöny ? Itt az is érdekelne hogy a ruhát csináltattátok vagy kölcsönzés volt.
- Összes költség? (Minden az utolsó forintig)
Nem tartottuk meg végül a covid miatt.
Olyan 3 millió körül lett volna a vége, 85 főre.
120 ezer volt a ruhám, megvettük. A férjemnek nem találtunk öltönyt (xs-es méret kellett volna és csak pont ugyanolyat találtunk, mint amilyen már volt, varratni meg már nem maradt idő).
Nagyon sok volt a szállás (500 ezer forint biztos volt).
A kaja 1 millió fölött volt (85 fő körül lettünk volna).
A tortán meglepődtem, mert 100 ezer fölött lett volna. Ami még meglepő volt, hogy az is 1000 forint/fő-be került, hogy az odaérkezéstől szolgáljanak fel italokat, ne csak a vacsora kezdetétől.
Ami még drága volt és meglepő, azok a virágok és a dekor. (Székszoknya típustól függően 1000 forint körül van). A gyűrűk, vegyetek aranyat, amikor alacsony az árfolyam, mert nekünk sokat drágult.
A tánc betanulása, ha nem nagyon sablon táncot szeretnétek, szintén egy 10 óra biztos van (50-60 ezer forint).
Köszönöm ez hasznos volt. De őszintén szólva rendesen szíven ütöttek az összegek... Én azt hittem másfél millióból meg lehet oldani.. kb 100 fő lenne. Ez igen durva hogy ennyire elszálltak az árak. :/ Mi még csak az elején vagyunk és valószínűleg 2022be lenne előbb semmiképp a covid miatt de ez igencsak fájdalmas összeg. 😁
Tényleg és nektek visszajárt a pénz? Vagy sokat buktatok a covid miatt?
Budapest és Pest megye. Sajnos itt másfél millióból esélytelen, hacsak nem mindent te csinálsz (a főzést is), ráadásul márciusról beszélünk úgyhogy elengedték a terembérlést és pénteki nap volt.
Kb. háromszázezer forintot buktunk rajta, hogy nem tartottuk meg. A ruha (120), az étterem foglaló (100) (mi mondtuk le), sminkes (8000 + 3000), fodrász (5000) (próbasmink-haj), meg a tánctanulás (60000). A fotós előlegét nem kértük vissza (10000) a többiek nem kértek előleget.
Ha engedsz az elvárásaidból, akkor olcsóbb valamivel, a sok igaziból tényleg az, hogy "flottul menjen", vagyis legyen étel-ital, ne kelljen 2-kor felállni a vendégeknek és hazamenni, ne három esküvőt bonyolítson egyszerre az étterem, meg rántott sajt legyen rántott camambert helyett, vagy ne kelljen átrendezni az asztalokat ahhoz, hogy legyen tánctér (esetleg úgy, hogy többen le sem tudnak ülni kényelmesen utána).
Az a baj, hogy ilyen torta meg dekoracional kimondod azt a szót, hogy esküvő, és akkor maris többszörösébe kerül, mint amennyi lenne...
Egyik ismerősömek pl. a meghivókat maguk tervezték és vitték el valamilyen nyomdába, így a 120 fővel tervezett esküvői meghívó költsége 15 ezerből megvolt.
Egyik kolléganőm viszont rendelt ilyenekkel foglalkozo szolgaltatótól és nekik 40ezerbe került, ott is 120 fővel számoltak. A szekszoknyak is 1000 forint volt egy főre, szalvétagyuru 300 forint/darab. A torta is 140ezerbe került.
Én nem tudom, hogy lehet kihozni másfél millióból.
Most kezdtem szervezni, de néhány árajánlattól én szégyelltem el magam:D
Barátnőmnek tavaly ősszel volt, 140 fő, 3.5 millió, és nem volt benne szállás. És ez egy középkategóriás esküvő, a város kB. legolcsóbb helyén. (Közepkategória nálam = nem a legolcsóbb, igényes, de nem rongyrázós).
Amiket eddig néztem:
1. Helyszín, kaja, pia: nekem ebben határozott elképzelésem volt, nem szerettem volna a város közepén egy étteremben lenni, inkább valami kicsit eldugott, zöld, parkos vagy egyéb hangulatos helyszínt szerettem volna. Hát a szép helyek nem olcsók, simán kaptam a kaja/pia kombóra 26-30 ezer/fős árakat (3-4 fogás, éjféli menü, korlátlan ital, sütemények nélkül) .
Ahol végül nekünk lesz, ott a legolcsóbb kajacsomag (leves, 3 felé húsos és 2 felé vega sült, 3 felé köret) 6700 forint, a legdragabb 13 ezer forint környéke. Az ital tömény nélkül legolcsóbban 6300, plusz a vitt töményre szervizdíj (de még így is olcsóbb, mint ott kérni a töményet, ami plusz 5500 körül van/fő). A legdragabbra nem emlékszem, de jóval 10 fölött mert még koktélt is lehet kérni. Az éjféli vacsi 1800-2300 között fajtától függően. Sütit lehet vinni, vagy kB 1800 ft/fő. Vendégvárás is 1800-tól felfelé, attól függ, mi van benne. Terembérletet csak x fő alatt és 4 után kell fizetni, de sok helyen már 1-2 óra után díjat számolnak fel! Van, ahol alapból is kellene terembérletet fizetni. Az italra is rafizettetnek mindenhol, ha tovább maradtok.
2. Dekorra nekem 2200 ft/főt mondták, virág nélkül. Többet nem kérdeztem meg, mert a hely fix dekorossal dolgozik, szóval ez adott. Barátnőméknek 225 ezer forint volt.
3. A ruha az nagyon változó. Én egy relatíve egyszerűt szeretnék, de varratni (csipke felsőrész és tüll vagy valami egyszerű szoknya). Erre egy elég jó varrodában, ahol tényleg szépen dolgoznak, 150 plusz anyagköltséget (60-70 ezer saccoltak. Barátnőm 180 ezerért kölcsönzött, az nem számított kifejezetten drágának. Kölcsönzés kB. 150-től indul, határ a csillagos ég, de 200-220 az átlag a szebb ruháknál (persze ízlés kérdése.). Másik barátnőm egy hosszú fehér h&m-és ruhában esküdött, szerintem 30-nál nem volt több. Nekem nem volt elég esküvői, de hozzá nagyon passzolt. Egy öltöny is 220 körül van, barátnőm táblázata szerint a férje ruhája többé került, mint az övé.
4. Szállás változó. Nekünk muszáj, mert a násznép annyira szét van szórva, hogy mindenkinek utazni kell. Ahol mi leszünk, ott 30 fő felett 6700/fő, ennél olcsóbbat nem is nagyon találtam, csak olyat, ami egy strandon lévő nyaraló közös fürdővel. Őszintén szólva, oda azért nem küldeném a násznépet az átlagos ár 10-12 ezer/fő.
5. A fotós egy vagyon. Baratnőméknek 180 volt, de ketten fotóztak. Akiket én kérdeztem, ott a legolcsóbb teljes napos fotózás (előkészületek, kreatív, polgari/templomi, vacsi, buli hajnali 1-ig) 160 ezer, de az összes többi 200 felett volt (ált. 250, de volt 290 is).
Neten láttam olcsóbbat, de azoknak a képei is olyanok voltak...
6. Videó szintén nem olcsó. Nekem a cinematográfia tetszik (amikor összevágnak egy rövidebb-hosszabb filmet az anyagból), annak nem látom értelmét, hogy az egész megvan egyben, mert úgy sem nézem vissza soha. Egy 4-5 perces highlight videót szeretnék, az 140-nél kezdődik. Határ a csillagos ég, attól függően, hogy hányan videóznak és milyen hosszú filmet csinálnak.
7. Ceremóniamester. Én erre nem akarok költeni, barátnőméknek 230 ezer volt. Lehet van olcsóbb is, de nem kérdeztem körbe mert nem érdekelt. Én megkértem az egyik barátom :D
8. A sütinek még nem jártam utána, de barátnőm elszámolása szerint csak a torta 145 ezer volt. (Igazából nekik nem egy nagy torta volt, hanem ilyen minitorták).
9. Meghívó árakat könnyen találsz neten, mert azokat ki szokták írni a honlapra. Kb. 500 forinttól felfelé/db.
10. Esküvői haj próbával együtt 20-30 körül, smink szintén.
10. Dj 100 ezertől indul kB, zenekar legalább a kétszerese.
És akkor olyan aprosagok, mint csokor, köszönőajándék, cipők stb. még sehol sincs.
Szallassal együtt örülnék, ha kijönnénk 3.5 millióból, de elég esélytelennek érzem, inkább 4 lesz belőle.
Igazából csak az a kérdés, miből tud engedni az ember.
Ne haragudjatok ha keveset mondtam de nyilván soha eddig nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, 27 éves vagyok csak most jött el az ideje. Én azért gondoltam a másfél milliót mert hát azért én úgy gondolom az sem kevés pénz. Emellett azért a következő amire gyűjtünk az a lakás.
Nekem ez a három millió borzasztó sok pénznek tűnik erre az egész esküvő témára. :/ Igencsak elkeserítő és az is érdekes amit írt egyikőtök hogy tularazzak ha meghallják hogy esküvőre kell..
Anno mikor szalagavatom volt ahonnan kölcsönöztük a ruhát ott 20ezer volt arra a napra de előtte megkérdezték hogy esküvőre kell e vagy szalagavatora. Mire én rákérdeztem miért számít ez? A válasz az volt hogy mert ha esküvőre kell akkor 120ezertol indul. De így csak 20 volt. Én ezt is undorító dolognak tartom.
Egyébként nem Pest megye de akkor valami kis településen fogjuk tartani szerintem mert ennyi pénzt nem szeretnénk fizetni. Szomorú de ez van :/
Sokminden azért drágább az esküvőn, mert többet kell kibírnia. A ruha például sokkal nagyobb kockázat a cégnek, ha esküvőre bérled. Egy szalagavatón kb. negyed órát van rajtad, amiben van egy betanult tánc, majd megy vissza a ruhazsákba. Egy esküvőn rengeteget mászkálsz benne kint és bent, hiszen fotózás van, bevonulások, vacsora, tánc. Bármikor koszos lehet, ráléphetnek, leeheted, stb. Órákon keresztül rajtad van, tehát jobban használódik, mint egy szalagavatón. A tortának, dekornak, stb. is többet kell kibírni, mint egy pár órás partin.
Persze ettől még az ilyen nagy különbség nem igazságos, és nem mindig indokolt. Csak azt mondom, hogy ahol indokolt a különbség, ott ne vess el rögtön egy szolgáltatót, mert egy kicsivel drágábban vállalja az esküvőket. De egy meghívó esetén pl. mindegy a nyomdának, hogy milyen alkalomra szól, és milyen szöveg van rajta, tehát itt legfeljebb a minőség és az anyag okozhat különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!