Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az étteremnél, ahol a lakodalmunkat tervezzük van gyermekkedvezmény. 0-3 ingyenes, 3-14ig 50%. Ezt hogyan tudják ellenőrizni?
Úgy, hogy a pincérek annyi és olyan ételt fognak felszolgálni, mint amit rendeléskor leadtatok. Erre való az ülésrend, amit a konyhának is leadtok.
Ha látják, hogy a 6-os asztalnál 6 gyerek ül 6 felnőttel, akkor 6 gyerekadagot és 6 felnőttadagot fognak kivinni a fogásokból.
Ha több felnőttet kell kiszolgálniuk, mint ahány rendelést előre leadtatok, akkor a lagzi végén pluszban fogtok még fizetni. Szóval ezzel ne trükközzetek, ne az ételen spóroljatok! Nincs annál cikisebb helyzet,mint amikot egy lagziban éhesek/szomjasak a vendégek.
Természetesen, nem az 50éves nagybácsit szeretnénk 3évesnek feltűntetni.
Egy 200fő feletti rendezvényről van szó, több mint 50 gyerekkel.
Nem hiszem, hogy feltűnik, ha egy 15.életévét betöltött gyereket 14-nek mondunk. Nem hiszem, hogy ő fogja kiinni a töménypolcot.
Mintahogy azt se hiszem, hogy egy 4éves kislány leenne 10.000Ft-ot.
Lehet, hogy ostobák vagyunk, és prolik (nem értem, egy kérdésre miért kell így reagálni?!), de 10db ilyen kétséges gyereknél ha lefele kerekítjük a korukat, az már 100.000Ft.
Nem fogják ellenőrizgetni az igaz, de én nem tudnék tiszta lelkiismerettel a tulaj szemébe nézni. Magyarországon ez így megy, a lopni-csalni-hazudni szentháromsága, nincs ebben semmi rendkívüli.
Csak azt kérdezd meg magadtól, hogy ha tiéd lenne az étterem, én más csinálná ezt a te károdra, az hogy tetszene?
Ha nem telik 200 fős esküvőre és gondot okoz a 100.000 forint, akkor nem kell annyi embert meghívni. Ne a más költségére rázd a rongyot.
Tökmindegy, hogy szerinted megeszik-e egy négyéves tízezerért kaját vagy sem, annyi az ára, ha nem tetszik, nem kell odamenni. Van más étterem is a világon, ahol esetleg neked is elfogadható árak vannak.
"de 10db ilyen kétséges gyereknél ha lefele kerekítjük a korukat, az már 100.000Ft."
Szerintem teljesen jól gondolkozol!
De ugye nem fog zavarni, ha az étteremben meg úgy gondolkoznak, hogyha 50 litert bort felütnek 10 liter vízzel, azt észre sem fogjátok venni.
Vagy ha a 4cent tömény helyett 3-at kaptok, esetleg ha a minőségi whiskey üvegébe tescosat töltenek...
Mit számít barátok közt az az 1-2 év, vagy az a kis pancsolt bor, és kommersz pia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!