Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvő után a lakodalomban már viselhetek fekete ruhát?
A pogány magyaroknál a fehér a gyász színe volt. Pár száz évvel ezelőtt meg a menyasszonyok a legjobb ruhájukat vették fel az esküvőre, és ez többnyire nem fehér volt, hanem fekete, mert a fekete tartósabb szín.
Ma azonban nem pogány magyarok vagyunk, és nem párszáz éve. Ma a legtöbb menyasszony fehér ruhában esküszik, amit illik tiszteletben tartani azzal, hogy más nem öltözik fehérbe. és gondolom, a vemdégseregnek sem csak egyetlen darab fekete ruhája van, hogy ne tudna színeset választani, alkalomhoz illőbbet. :-)
Akinek kétségei vannak, az keressen rá arra a neten, hogy dress code, magyarul öltözködési etikett.
Egy jó cikk: [link]
Ahogy írták, van a palettán elég szín. Olyan sokat nem jár az ember esküvőre mulatozni, igazán megbecsülhetnénk a vidám színeket. Egyszer már ilyen kérdésben nekem estek itt vagy húszan a fekete védelmében, báli ruha ügyében. Nagyon sokat kifejez rólunk az, hogy milyen színeket kedvelünk...
Jó szórakozást!
:D
Simán maradhat a fekete!
Az én esküvőmön az édesanyám és a nagymamám is feketében volt,valamint rajtuk kivűl rengeteg rokon.Nekem eszembe sem jutott,hogy illetlenség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!