Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki szokta fizetni a távolról érkező közeli rokonok szállását?
Figyelt kérdés
A pár vagy a vendég?2020. nov. 1. 07:32
3/11 anonim válasza:
Mindenhol más a szokás és a helyszíntől is függ. Én rengeteg olyan esküvőn voltam vendégként, ahol magunknak kellett fizetni a szállást, de olyanon is, ahol meg a pár fizette nekünk. A sajátomon a helyszínnel együtt járt néhány szoba így aki időben szólt, annak nem kellett fizetnie. De olyan esküvőn is voltam, ahol a vendégeknek járt valami kedvezmény a szobára.
4/11 anonim válasza:
A szállást a pár, az utazást a vendégek. Kivéve, ha szándékosan valami egzotikus helyre kell utazni, akkor a pár. Illetve megbeszélés alapján is lehet. Ha pl kőgazdag a nagynéni, ti meg kispóroltatok egy alacsony költségvetésű esküvőt, akkor felnőtt emberek módjára meg lehet beszélni. Sőt kell is, nehogy ott a helyszínen derüljön ki, hogy ők nem fizetnek, nektek meg már nem telik rá.
6/11 anonim válasza:
Úgy illene, hogy a meghívó fél gondoskodjon a vendégekről étel, ital és szállás tekintetében. Persze manapság már az sem ciki, ha a vendéggel fizettetik meg a szállást. Ha jól áll anyagilag a vendégsereg, a pár meg nem, akkor biztos megértik.
7/11 anonim válasza:
Mindenhol más a szokás. Szerintem úgy illik, hogy a pár felajánlja, hogy kifizetik, a vendég pedig megköszöni, vissza utasítja, és kifizeti magának.
8/11 anonim válasza:
A mi esküvőnk Magyarországon lesz egy olcsóbb, vidéki hotelben. Mármint ha a korona megengedi... Mivel a család egy része külföldről jönne, nyilván ők a hotelben éjszakáznak. Megbeszéltük velük, hogy tudunk esetleg segítséget nyújtani a szállás kifizetésében, de a teljes összeget nem tudjuk átvállalni. Végül a támogatásból nem kértek, külföldieknek ez az ár, pláne vidéken, szinte semmi. Meg is lepődtek hogy csak ennyi x napra reggelivel együtt. Másik esküvőnk, külföldön, mi magunknak fizettük vendégként a szállást.
9/11 anonim válasza:
Nincs ebben olyan, hogy mi a normális. Anyagi dolgoknál az a normális, amit a felek megbeszélnek egymás között és azt mindenki rossz szájíz nélkül elfogadja. Valakiknél lehet X módszer válik be, másik családnál meg Y. Erre a kérdésre nincs konkrét válasz.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2020. nov. 1. 19:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!