Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az egyik barátnőm hamarosan férjhez megy,de csak a szűk családi kör lesz és polgári esküvő,utana meg egy vacsora sem lesz.Engem is meghívott,szerintetek mennyi pénzt kellene adnom?
Eagy másik baratnomnek lesz jövőre nagy esküvője,templom,lagzi,minden,én leszek a tanúja
Nekik olyan 80-100ezret szánok
Amennyit a kasszád megenged, és amennyit jónak látsz. Te tudod, hány éves vagy, mennyit keresel, mennyire vagytok jóban.
Mi házvásárlás előtt álltunk, mikor a barátnőm meghívott a babájának a keresztelőjére, és közölte, hogy pénzt kérnek. 20 ezer Ft-os ajándékutalványt adtunk, mert ennyire éreztem közel magamhoz, ennyi fért ki a kasszából. Amit ránk költöttek a keresztelő miatt, azt mindenképp viszonozni akartuk. Előtte pár évvel ott volt az esküvőnkön, semmit nem kaptam tőle, mert még tanult akkoriban az egyetemen, de üres kézzel odaállítani egy szűk körű esküvőre? És még hozott egy másik barátnőt, akit meg se hívtunk... Istenem.... Ő is üres kézzel jött, de az ebéd az jól esett. Tök ciki emberek vannak. :D
Szóval ezt Neked kell mérlegelned. :)
Általában amikor bejött ez a szokás, hogy borítékot adnak a meghívottak, az volt az alapelv, hogy kb. annyit, amennyibe nekik az általunk elfogyasztott kaja-pia értéke.
Közvetlen családtag, rokon esetében természetesen ez több is szokott lenni, hiszen sok minden kell egy közös élet beindításához.
Barátnő esetében szerintem a 80-100 ezer Ft is túlzás, de ha még vacsorát sem kapsz érte, akár elég egy csokor, vagy nagyobb ajándék-kosár. De ha csak egy dísztáviratot küldesz, akkor sem szólhatna egy szót sem!
Ennyit amennyit megenges a penztalcad
Nincs olyan kell! Ez mem egy kotelezo dolog!
Ha nincs lagzi még ajándékot sem kéne adnod, nemhogy pénzt.
A barátságra való tekintettel adj neki egy nem túl drága ajándékot(ahogy írták, 10 ezer alatt) és már túl is teljesítetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!