Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátommal esküvőt tervezünk, vagyis csak terveznék. Akkor most ki fizessen mit?
Mi párommal kis esküvőt szerettünk volna. Mi,2 tanu mega szülök és testvérek. Majd uttána egy vacsi. Ezt mi fizettük volna ketten.
De párom szülei ebbe nem egyeznek bele,kell a dínom dánom mert megszólnak a rokonok :S,és az esküvőt a szülőknek kell állni 50%-50%-ban. Igen ám,de míg páromék rokonai vannak vagy 100an,addig az én részemről csak anyukám,két testvérem ( 11-13 évesek),és a legjobb barátnőm meg annaka barátja jönne. A szüleim elváltak és apám családjával nem tartom a kapcsolatot-így őket megse hívnám.
Mondtam anyósnak h nem fair h én anyummal is kifizettetnék az esküvő felét mikor az én részemről alig lesznek az esküvőn. Mondjuk jól állunk anyagilag mi is,de akkor is!
Így már nem is akarom az egész esküvőt se,a párom meg tökre belelkesült az anyja nagy felhajtása miatt,ő most jobban akarja mint bármikor.
22/L
Engem már eleve az meglepett, hogy a szülők fizetik az esküvőt. lehet, h ez valami tradíció. nem tudom, felénk mindenki maga fizeti, a szülők, tanúk és egyéb rokonság nem száll bele (majd nászajándékot hoz).
Szerintem amúgy (ha már a szülők fizetik) úgy helyes, ha mindenki annyival száll bele, ahány vendéget hív.
hát én úgy tudom, hogy nem fele-fele arányban szokás fizetni a szülőknek, hanem a meghívott vendégek száma szerint!!!!
tehát, ha a menyasszony részéről csak 10-en jönnek, a vőlegény rokonai pedig 90-en vannak, akkor a menya szülei fizetik a 10%-ot a vőlegényé pedig 90-et!!
és bunkóságnak tartom rákényszeríteni valakire ilyen terhet, még akkor is, ha jól álltok anyagilag!!!
ezt le kell ülni és megbeszélni. a szülőknek is egymással.
Nehéz szitu.
Mi pont ezért csaptunk az asztalra, kis esküvő lesz, 13 fős, mi fizetünk és mi is határozunk meg mindent. :)
Ugyan ez volt nállunk is!
Az anyós bejelentette,hogy 300 fős rokonságot hív,persze mindezt fizesse a fia.A végén letudtam alkudni 200 főre+az én rokonságom 60 fő.Az én részemet anyumék fizették,a völegény részét sajnos a férjem(annak ellenére ,hogy anyós állitotta össze a vendéglistát)
Úgy oldottuk meg,hogy mindent leszámoltunk 1 főre,és azt szoroztuk fel a vendégein számával.Így mindenki annyit fizetett ahány vendége volt.Hozzáteszem a 60 vendégemtől több pénz maradt meg tidztán,mint a férjemnek a 300 főből.
Szerintem nem érdemes nagyot tartani a mai világban!
Ha belemész abba, hogy nagy lagzi legyen, ahogy anyós akarja, akkor fizesse ki ő, azt a részt, amivel ez többet kerülne, ti pedig nyilván arányosabban. Azt semmiképp se hagyd, hogy ugyanannyit kifizettessenek veletek!
Vagy: másik megoldás, hivj te is legalább annyi barátot (bár irtad, hogy nem akarsz, meg hát akkor a költség megvan, szóval ez nem tul jó, de ha már semmiképp sem hagyja magat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!