Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jövőre többe fog kerülni egy esküvő?
Biztosan.
Egyrészt ott az infláció, amit a szolgáltatások árai jellemzően hamarabb lekövetnek, mint a bérek, tehát itt már drágulást tapasztalhatsz.
Másrészt az idei szezonról sokan bizonytalan időre, jó eséllyel jövőre tolták az egészet. A kereslet növekedése változatlan kínálat mellett (vagy inkább csökkenő mellett... nem egy vendéglátóst ismerek, akik végleg lehúzták a rolót a jelenlegi helyzet miatt) főszabály szerint árfelhajtó hatású.
Harmadrészt amit te is írtál, a legtöbb vendéglátós sok pénztől esnek el, ami nem csak a profitot érinti, akik túlélnek, azok is vagy lenullázzák magukat, vagy akár hitelt is kénytelenek felvenni a túlélés miatt. Amit nyilván ki kell termelni jövőre is.
Úgyhogy igen, komolyabb összeget mernék feltenni rá, hogy jövőre, ha nem is nagyságrendileg, de érezhetően drágább lesz egy esküvő.
A drágulás nem ezért lesz, hanem azért, mert egyrészt tönkremegy több hely is, tehát szűkül a kínálat, másrészt hirtelen sokkal több esküvőt kell megtartani, azaz nő a kereslet.
Egyszerűen: kevesebb hely lesz több esküvő megszervezésére.
Én durva esetekben akár 50-80%-os árnövekedést is várnék.
Nyilván ez nem Bivalybpusztán, hanem BP agglomerációban, a fullosabb, amúgy is drágább, amúgy is telített helyeken.
Lesz olcsóbbra is hely, kijjebb, tapasztalatlanabb kiszolgálással.
Tehát egy átlagos esküvő nem fog annyira drágább lenni.
Az éves emelkedés biztos várható, ezen felül szerintem szolgáltató függő.
A legtöbb szolgáltató pl. most azt mondja, hogy akinek idén lett volna az esküvője, annak idei áron vállalja a jövő évi esküvőjét. Mivel rengeteg munkájuk lesz, nem hiszem, hogy jelentős emelkedésre kell számítani. Talán egy évvel később. Mindenesetre a jó isten sem tudja. Szerintem arra jó ez, hogy egy picit "tisztul" a szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!