Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe fog kerülni egy ilyen esküvő?
Egyszerű esküvőt szeretnék, minden extra nélkül. Kb. mennyibe kerülnek az alábbiak:
- 20 egyszerű meghívó
- 1 esküvői ruha kölcsönzése
- 1 férfi öltöny
- templomi esküvő
- polgári esküvő
- egyszerű vacsora (rántott hús, párizsi, köret)
- italok a vacsora mellé
- torta, sütemények
Hát az attól függ. Nekem csak a ruhám volt 150 ezer. De persze lehet 25-ért is kölcsönözni, régebbi modellt, amit már sokszor kiadtak.
Az sem mindegy, hogy vidéken vagy Pesten, Pesten minden drágább.
Nálunk a templom 25 ezer volt, kerek perec megmondták, hogy ennyi.
A polgári 17 ezer volt, de volt pezsgő (mi vittük, de fizetni kell, hogy felszolgálják), volt énekes lány (a barátnőm, de fizetni kellett, hogy megnyomják a gombot a zenelejátszón, amibe saját cd-t tettünk) és volt gyertyagyújtás (legalább a gyertyát megkaptuk emlékbe).
Nem mindegy, hogy az italokat vihetitek-e.
Az esküvői torta a marcipán miatt 5-ször annyiba kerül, mint egy normál torta.
Ha a meghívót megveszed a Tescóban és kézzel kitöltöd, akkor 200 Ft/db, ha csináltatod, kétszer ennyi.
A virágcsokorról elfeledkeztél, az esküvői csokrot tartósítják, azért kerül sokba, hogy reggeltől estig kibírja víz nélkül, ne kókadjon le délután 3-ra. Ez legalább egy 10-es.
Fotóst is kihagytad, amin kár spórolni, mert ha a barát/rokon elszúrja, pótolhatatlan veszteség lesz. Az ember az esküvőjén néz ki legjobban, érdemes profi fotóst hívni.
A fodrász is kimaradt, bár nem tudom, milyen a hajad, és ha nem tudod magad kisminkelni (én pl. nem tudom...), akkor kozmetikus is.
Férfi öltöny van gagyi kínai 25-ért és határ a csillagos ég, egy normális (amit később is fel tud venni) 50-80-ból kijön.
Az ebéd reális 3000-3500 körül vidéken, Pesten 4000-5000 lehet.
A sütiket vihetitek, azt a család is megsütheti, vagy kérhetitek, hogy a vendégek hozzanak egy-egy tálca sütit vagy tortát. Otthon sütni 1 adagot kevesebbe kerül, mint cukrászdából megrendelni egy halommal, ami úgyis megmarad. (Nálunk az összes torta érintetlen maradt, inkább aprósütit ettek és menyasszonyi tortát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!